Räikkönen elismerte, hibázott a rajt után

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Vállalta a felelősséget a Brit Nagydíj első körében történt ütközésért Kimi Räikkönen. A Ferrari versenyzője Lewis Hamiltont torpedózta meg a rajt után – végül mindketten dobogóra álltak.

Räikkönen a verseny után elismerte, hibázott, amikor nekiment Hamilton autójának a silverstone-i pálya 3-as kanyarjában, így elmondása szerint abszolút jogosan kapott 10 másodperces időbüntetést a futam során.

„Nem számít, hogy mit gondolok a büntetésről. De az én hibám volt, szóval rendben van” – mondta a finn versenyző.

„A legutóbbi versenyhétvégén 5 másodperces büntetést osztottak, itt 10 másodpercest – néha pedig semmit, így megy ez. Az egyes incidensek azért kis mértékben eltérnek egymástól. Én ma 10 másodpercet érdemeltem ki, de mennem kellett tovább. A 3-as kanyarban blokkoltam az első kerekeket, és nekimentem Lewis autójának, aminek következtében ő megpördült. Az én hibám, de néha előfordul. Nem volt egy sima verseny.”

Räikkönen erős versenyt futott az elsőkörös incidens után, és végül Sebastian Vettel, valamint Hamilton mögött a 3. helyen ért célba.

„Az első kör nyilván nem volt ideális, hiszen rögtön büntetést kaptunk a rajtért. Utána megtettem mindent, ami tőlem telt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Friss hírek