Räikkönen elköszönt a Ferraritól

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Elköszönt a Ferrari Forma-1-es csapatától a 2007-es év világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn versenyző jövőre már a Sauber színeiben folytatja a versenyzést.

Elköszönt a Ferrari Forma-1-es csapatától a 2007-es év világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn versenyző jövőre már a Sauber színeiben folytatja a versenyzést.

Räikkönen az Abu Dhabi Nagydíjon futotta utolsó versenyét a maranellóiak színeiben, a héten azonban még ellátogatott a Ferrari központjába, az olasz istálló karácsonyi ünnepségére.

A mintegy 3500 dolgozó mellett természetesen ott volt John Elkann elnök, Piero Ferrari alelnök, Louis Camirelli ügyvezető, valamint az F1-es istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene, és technikai igazgatója, Mattia Binotto is.

A vezérkar megköszönte a Ferrari dolgozóinak fáradhatatlan munkáját, az eseményen pedig egy videóval emlékeztek meg a júliusban elhunyt elnökről, Sergio Marchionnéról.

A Ferrari év végi rendezvényén természetesen ott voltak a versenyzők, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is.

Utóbbi versenyző elköszönt Maranellótól, hiszen 2019-ben már a Saubernél folytatja a versenyzést, helyét Charles Leclerc veszi át. A finn 2007 és 2009, illetve 2014 és 2018 között összesen 151 versenyen állt rajthoz az olasz istálló színeiben, 2007-ben pedig világbajnoki címet szerzett a csapatnak.

Räikkönentől a mintegy 3500 dolgozó vastapssal köszönt el Maranellóban.

Vettel eközben csokoládégolyókkal lepte meg a Ferrari dolgozóit, az est folyamán pedig sisakot is cserélt Räikkönennel, melyről a finn később egy fotót is közzétett Instagram-oldalán, mely mellé azt írta: „Jó volt együtt dolgozni veled, haver!”

@kimimatiasraikkonen
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Was nice working with you mate! Photo @calloalbanese

Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés,

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek