Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Fotó: Pirelli
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - MARCH 15: Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Racing C38 during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on March 15, 2019 in Melbourne Grand Prix Circuit, Australia. (Photo by Dirk Klynsmith / Sutton Images) Räikkönen
Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen első szabadedzésit teljesítette új csapata, az Alfa Romeo színeiben Ausztráliában, ahol 0,97 másodperccel maradt el Lewis Hamilton legjobb idejétől, ezzel a 2. tréningen a 6. helyen zárt a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mögött. 

A kérdésre, izgatott-e az eredmény miatt, a finn így válaszolt: „Nem, én sosem vagyok izgatott.” 

„Természetesen tudunk még néhány dolgon javítani, az autó még messze van az ideálistól. Ma legalább teljesítettünk egy jó köridőt, holnap pedig meglátjuk, hogy valójában hol állunk.”

Räikkönen elmondta, problémákkal szerencsére nem kellett szembenézniük, de finomhangolásra még mindenképpen szükségük lesz. 

„Olykor letértem az ideális ívről, és egyszer a fűre is ki kellett mennem. A beállításokon még határozottan tudunk javítani. Ma elég szeles volt délután, így kicsit trükkös volt a helyzet.”

A kérdésre, vajon az erőviszonyokat tekintve hol állhatnak, a 39 éves pilóta így válaszolt: „Fogalmam nincs, csak most szálltam ki az autóból. Még nem sokat láttam. Még csak most lettünk kész. A köridőkből nehéz bármit is mondani, hogy hol állunk. Természetesen nem néz ki rosszul a helyzet, de úgy gondolom, lesznek még nehézségek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!