Megosztás:

Räikkönen: Ennek semmi köze nem volt a versenyzéshez...

Räikkönen 4. lett a szezonzáró futamon.
Räikkönen 4. lett a szezonzáró futamon. © Scuderia Ferrari

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint azért volt unalmas a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj, mert túl sokat kellett spórolniuk az üzemanyaggal.

Räikkönen a 4. helyen ért célba a szezonzáró futamon, miután a teljes verseny során maga mögött tartotta Max Verstappen Red Bullját.

A Ferrari versenyzője viszont elárulta, egyáltalán nem élvezte a futamot, az abu dhabi pályán ugyanis rengeteget kellett spórolni az üzemanyaggal.

„Hogy őszinte legyek, az egész verseny az üzemanyaggal való spórolásról szólt – próbáltam magam mögött tartani a srácot, és elég üzemanyagot megspórolni ahhoz, hogy szabályosak legyünk a végén” – mondta Räikkönen a leintés után.

„Semmi köze nem volt a versenyzéshez Sajnos ilyenek a szabályok... Néhány pályán ilyen helyzet áll elő, és nem túl szórakoztató. Jó autónk volt, de az ilyen esetekben nem sok múlik az autón.”

„A szabály az szabály, de tényleg nem tűnt úgy, mintha verseny lenne. Csak próbáltunk gazdálkodni azzal az üzemanyag-mennyiséggel, amit engednek a szabályok, és vitorláztunk minden egyes körben.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Force India vezetősége erősen bírálja az FIA-t az Abu Dhabi Nagydíjat követően – szerintük...

Hozzászólások

( komment)