Megosztás:

Räikkönen: Értelmetlen volt ez a büntetés

Räikkönen végül a 4. helyen ért célba.
Räikkönen végül a 4. helyen ért célba. © Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen nem érti, miért büntették meg a Belga Nagydíjon – szerinte teljesen értelmetlen volt, hogy a versenyen kiróható legszigorúbb szankciót kapta.

A futamon a versenybírák úgy határoztak, 10 másodperces stop-and-go büntetéssel sújtják Räikkönent, amiért nem lassított a Max Verstappen kiállása miatti sárga zászlós periódus alatt.

„Tudtam, hogy sárga zászló van érvényben, de az autó már félig a gumifal mögött volt az egyenesben” – nyilatkozta a finn, aki már futam közben is jelezte, nem ért egyet a versenybírákkal. „Nem mentem gyorsabban, de nem is lassítottam. Az én álláspontom az, hogy teljesen értelmetlen dolog volt ezért megbüntetni.”

„Teljesen megérteném, ha a pálya mellett lett volna, az ideális íven, vagy ha emberek dolgoztak volna körülötte. De ez történt, és meglepődnék, ha más lassított.”

A Ferrari versenyzője ennek ellenére örül, hogy sikerült egy pozíciót visszahoznia, és Valtteri Bottast egy szép manőverrel sikerült megelőznie – azonban Daniel Ricciardót nem tudta utolérni.

„Az új rajtnál két autó mögött szélárnyékba kerültem, Ricciardo volt az egyik oldalon, Bottas középen, nekem pedig megvolt a tempóm, hogy elmenjek Bottas mellett – ez sikerült is a belső íven” – mondta Räikkönen.

„Sikerült egy autót megelőznöm, de aztán nem volt meg a tempóm, hogy utolérjem a Red Bullt. Meglepően erősek voltak versenykörülmények között ahhoz képest, amit a hétvége korábbi részén mutattak. Mindig a megfelelő helyen volt jó a tempójuk, de legalább egy helyet sikerült visszahoznom.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Vasárnapi győzelmének köszönhetően csökkenteni tudta hátrányát a világbajnoki összetettben Lewis...

Hozzászólások

( komment)