Verstappen vs. Ocon

Räikkönen felfedett egy fontos okot, miért választotta a Saubert

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője szeretné tudatosítani mindenkiben, hogy ő egyáltalán nem csalódott amiatt, hogy a Ferrari helyett a Sauberhez szerződött jövőre - sőt!

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője szeretné tudatosítani mindenkiben, hogy ő egyáltalán nem csalódott amiatt, hogy a Ferrari helyett a Sauberhez szerződött jövőre – sőt!

Sokan megkérdőjelezik, hogy a Ferrari jól döntött-e azzal, hogy jövőre Räikkönen helyett a fiatal Charles Leclercet szerződtette. A finn pilóta erős teljesítményt mutatott az idei évben, azonban a csapat mégis úgy döntött, hogy megválik tőle.

Räikkönen elmondta, számára egy abszolút pozitív fejezet kezdődik F1-es karrierjében, és örül, hogy jövőre a Saubernél versenyezhet.

„Az emberek valószínűleg nem értik, hogy én igazából nagyon boldog vagyok azzal, ahova megyek” – mondta Räikkönen. „A Ferrarival is töltöttem időt, megnyertem a bajnokságot velük. Sok versenyt nyertem velük, és én mint pilóta más kihívásokat szeretnék, más dolgokat. És nagyon boldog vagyok, hogy oda mehetek.”

A finn pilóta elárulta, valójában elég erős szempont volt számára a döntése során, hogy akárcsak otthona, a Sauber bázisa is Svájcban található, így nem sokat kell utaznia ahhoz, hogy Hinvilbe érjen.

„Durván 40 percre van az otthonomtól” – mondta a 39 éves pilóta. „A családom boldog lesz, és én is az leszek, hogy velük tölthetem az időm.”

Räikkönen hozzátette, egy percig sem bánkódott amiatt, hogy a Ferrari megválik tőle, emiatt rossz érzései sincsenek a csapat felé.

„Azt hiszem, ez így a legjobb. Soha nem voltam csalódott a döntés miatt. Az egyetlen dolog, ami érdekelt, hogy megtudjam, mi fog történni. Nem számít, hogy van-e szerződésed, vagy nincs, mert a dolgok okkal történnek, de a végeredmény az lett, hogy nagyon izgatott vagyok amiatt, ami következik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek