Räikkönen fizetése nem riasztó a Red Bull számára - F1VILÁG.HU

Räikkönen fizetése nem riasztó a Red Bull számára

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen vélhetően komolyabb fizetése nem lesz szempont akkor, mikor a Red Bull döntést hoz arról, ki lesz Sebastian Vettel csapattársa a következő idényben.


Kimi Räikkönen vélhetően komolyabb fizetése nem lesz szempont akkor, mikor a Red Bull döntést hoz arról, ki lesz Sebastian Vettel csapattársa a következő idényben.

Mark Webber nemrég jelentette be, hogy az év végén elhagyja a Forma-1-et, így az energiaital-gyárosok most azon vannak, hogy megtalálják a helyettesét. A két legesélyesebb versenyző a megüresedő posztra a Toro Rosso pilótája, Daniel Ricciardo és a Lotus finnje.

Bár Ricciardo kétségkívül olcsóbb megoldás lenne a Red Bullnak, Christian Horner csapatfőnök elmondta, hogy nem a fizetés lesz a fő szempont, mikor kiválasztják Webber utódját.

Természetesen az anyagiak fontosak, azonban komoly különbség van az első és a második, a második és a harmadik helyezés között is a konstruktőrök versenyében, már ami az anyagiakat illeti, szóval ha nem döntesz jól, az így is úgy is komoly kihatással lesz a pénztárcádra” – mondta.

Ricciardo a múlt heti fiatal versenyzőknek szánt tesztprogramon tehetőséget kapott a Red Bulltól Silverstone-ban. A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz már akkor azt mondta, hogy a fiatal tehetség lenyűgözte, és Horner is úgy véli, az ausztrál hosszú távon jó választás lehetne.

„A múlt heti teszt nem volt egyszerű, hiszen az aktív versenyzők semmit sem változtathattak az autón, mivel csak gumitesztet végezhettek” – magyarázta.

„Daniel jól alkalmazkodott a nem egyszerű körülményekhez.”

Arra a kérdésre, hogy milyen volt Ricciardo sebessége Vetteléhez viszonyítva, aki másnap tesztelt a csapatnak, Horner így felelt: „Daniel egyértelműen egy nagyon gyors versenyző. Azonban nem elég csak gyorsnak lenned ahhoz, hogy ülést kapja a Red Bullnál, nagyon jó visszajelzéseket kell adnod a mérnököknek, jól kell tudnod kommunikálni velük, különösen úgy, hogy egy teljesen új éra veszi kezdetét jövőre a Forma-1-ben.”

„Sebastian csapattársának sem könnyű lenni, hiszen mindenki egy többszörös világbajnokhoz hasonlítja a teljesítményedet. Egy élcsapatnál mindig nagyobb a nyomás a versenyzőn, ami Daniel számára egyelőre ismeretlen. Azonban, amit Daniel eddig mutatott, igencsak pozitív.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!