Räikkönen: Ha jó köridőket teljesítünk, akkor jó eredményt érhetünk el

Fotó: Alfa Romeo
Fotó: Alfa Romeo
Kimi Räikkönennek nem volt sima edzésnapja az Alfa Romeóval a Bahreini Nagydíj kezdetén: a finn pilóta technikai problémákkal is küszködött pénteken.

Räikkönen és csapattársa, Antonio Giovinazzi autójában is vízszivárgást tapasztalt a csapat, ezért a második edzésen mindkettejüket a bokszba hívták – történt ez azután, hogy a finn pilóta megpörgött a pályán. 

A 39 éves versenyző így a második tréningen mindössze 6 kört tudott teljesíteni, és akkor sem látták igazán, hogy mire képes az autó – így egyelőre nem tudják megtippelni, hogy hol állnak a mezőnyben

„Hűtési problémánk volt az autóval” – mondta Räikkönen. „Majdnem sikerült megjavítaniuk, de aztán sajnos kifutottunk az időből.”

Räikkönen hozzátette, nem sikerült érdemleges etapot teljesítenie a pénteki edzésnapon: „Nehéz megmondani, hogy hol állunk, mert nem sikerült egy jó kört összeraknom.”

„Jó érzés volt az autót vezetni, de nem sikerült jó kört teljesítenem. Szóval egy kicsit ismeretlen a helyzet – ha sikerült volna mennünk egy etapot, akkor könnyebb lenne megmondani.”

„Nem gondolom, hogy rettentően más lenne a szituáció, mint az előző versenyen. Szoros lesz, és ha jó köröket sikerül összeraknunk, akkor talán jó eredményt érünk el. Meglátjuk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elárulta, mi fogott ki rajta Kínában

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, csak azért nem tudott a top 6 mögött végezni a vasárnapi Kínai Nagydíjon, mert problémái voltak az első abroncsok hőmérsékletével a futam második felében.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek