Räikkönen háromesélyes csatára számít holnap - F1VILÁG.HU

Räikkönen háromesélyes csatára számít holnap

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen bízik abban, hogy a Ferrari benne lesz abban a háromesélyes harcban, ami a pole pozícióért fog zajlani a szombati időmérő edzésen Szingapúrban.


Kimi Räikkönen bízik abban, hogy a Ferrari benne lesz abban a háromesélyes harcban, ami a pole pozícióért fog zajlani a szombati időmérő edzésen Szingapúrban.

A finn pilóta a második helyen végzett az esti szabadedzésen pénteken, és csak néhány tizeddel maradt el az első helyet egszerző Nico Rosbergtől, míg a Red Bull duóját megelőzte, jóllehet csak négy tized volt az első négy között a különbség.

„A délutáni edzés kicst nehézkesebb volt, de a délután jobban ment” – mondta Räikkönen, aki általában nem szokott elégedetten nyilatkozni a pénteki edzések után.

„Ha jól érzed magad az autóban, akkor az komoly különbséget eredményez. Délután minden rendben ment, egy remek kört tettem össze, így eddig elégedett vagyok.”

Az idei évben egyedül Monacóban nem a Mercedes versenyzői szerezték meg a pole pozíciót és a pálya jellege miatt erre Szingapúrban is megvan az esély.

Hogy a Ferrari harcba szállhat-e a pole pozícióért a Mercedesszel és a Red Bullal, Räikkönen így felelt: „Remélhetőleg igen. Jó érzésünk van, valami jó dolog történhet holnap, de egyelőre még nem akarunk előre inni a medve bőrére.”

„Majd meglátjuk, de reméljük ott leszünk.”

Sebastian Vettel számára ugyan nem sikerült olyan jól a pénteki edzésnap, azonban a német pilóta is optimistán nyilatkozott és osztja csapattársa véleményét.

„A köröm nem volt elég jó, Kiminek jobban sikerült. Nem vagyok teljes mértékben elégedett, mert az autó egyensúlyával még küzdöttem, de azt kell mondanom, hogy egy jó napot teljesítettünk” – magyarázta az egykori világbajnok.

Hirdetés

„A holnapi nap nagyon fontos lesz, hiszen nehéz előzni ezen a ringen, de majd megátjuk, mit hoz a jövő. Ha minden jól megy, akkor jó esélyünk van arra, hogy remek pozícióból kezdhessük meg a versenyt.”

Vettel szerint továbbra is a Mercedes a favorit, míg a Ferrari egy szinten van a Red Bullal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!