Verstappen vs. Ocon

Räikkönen hátfájása egy korábbi baleset folyománya

Kimi Räikkönen hátfájdalmai még egy 2001-ben történt balesetre vezethetők vissza, tudta meg az AUTOSPORT.


Kimi Räikkönen hátfájdalmai még egy 2001-ben történt balesetre vezethetők vissza, tudta meg az AUTOSPORT.

A finn pilótának egy igen komoly tesztbalesete volt Magny-Cous-ban még 2001 szeptemberében, mikor első évét teljesítette a Sauber színeiben a Forma-1-ben.

Räikkönen az igen gyors Imola sikánban hagyta el a pályát, amely a Chateau d’Eau kanyarhoz vezet, és egy igen látványos és brutális becsapódása volt hátulról.

Akkor azonnal a pálya széli kórházba szállították kivizsgálásra és úgy gonolták, megúszta az ütközést, ám mostani hátfájdalmai ide vezethetőek vissza.

A Lotus a hétvégén készenlétbe állította tartalékversenyzőjét, Davide Valsecchit arra az esetre, ha Räikkönen nem tudna részt venni az időmérőn. A finn pilóta végül vállalta az indulást, de már a második etapban kiesett, így csak a 13. helyről rajtolhat.

Räikkönen jelenleg is szállodai szobájában pihen, hogy a lehető legjobb formában legyen a versenyre, ahol remélhetőleg rajthoz tud majd állni.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek