Megosztás:

Räikkönen: Hibáztam a leggyorsabb körömben

A finn szerint a szél is megnehezítheti a mezőny dolgát.
A finn szerint a szél is megnehezítheti a mezőny dolgát. © Lotus F1 Team

A Lotus világbajnoka, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapján – a 33 esztendős versenyző elégedett az első edzésekkel, ám messzemenő következtetéseket még nem vonna le a ma látottakból.

Räikkönen a két Red Bullt előzte meg a mai második szabadedzésen, ám elmondása szerint egyelőre még nem foglalkoztak azzal, milyen teljesítményt nyújtottak riválisaik.

„Jó dolog a leggyorsabbnak lenni, de soha nem tudhatjuk, mit csinálnak a többiek: mi csak tartottuk magunkat a saját programunkhoz, és nem igazán figyeltünk arra, mi történik másokkal” – fogalmazott a 2007-es év Forma-1-es világbajnoka.

„Valójában a leggyorsabb körömben hibáztam az utolsó kanyarokban, szóval tudunk még gyorsulni. Elég nehéz megfelelően beállítani az autót itt, és a szél is komoly befolyásoló tényező lehet. Bár kedvezhet neked, de másfelől sokkal trükkösebbé is teheti a dolgokat.”

„Kezdésnek nem volt rossz ez a nap. A dolgok nem teljesen úgy állnak, ahogy szeretnénk, de meglehetősen gyorsak vagyunk, szóval meglátjuk, mire leszünk majd képesek.”

Räikkönen csapattársa, Romain Grosjean a szezon eleji problémákat követően Bahreinben egy új karosszériával versenyezhet. A 27 esztendős versenyző elmondta, ma főként az autó finomhangolásával foglalatoskodtak, ám összességében elégedett az elvégzett munkával.

„Az új kasztni jónak tűnik. Ma főként azon dolgoztunk, hogy megfelelő összhangot találjunk a karosszéria, a beállítások és a gumik között, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csomagból” – mondta a francia.

„Könnyű tudni, mit akar az ember, az apró részleteket összerakni viszont annál nehezebb. Viszont jól haladunk, és pozitívan alakult a mai edzésnap. Láthattuk, hogy Kimi a leggyorsabb volt ma, ez pedig önbizalommal tölt el bennünket a holnapi időmérő előtt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Pénzbírsággal sújtották a Bahreini Nagydíj versenybírói a McLaren Mercedes Forma-1-es csapatát a...

Hozzászólások

( komment)