Räikkönen: Honnan tudjam, mit akar Alonso?! - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Honnan tudjam, mit akar Alonso?!

HIRDETÉS

A negyedik pozícióból vághat neki a ma délutáni Spanyol Nagydíjnak a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


A negyedik pozícióból vághat neki a ma délutáni Spanyol Nagydíjnak a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn idei egyik legjobb időmérős eredményét érte el tegnap, Barcelonában, és elmondása szerint abban reménykedik, hogy a futamon jó esélye lesz majd arra, hogy előreverekedje magát.

„Szükségem lesz egy jó rajtra, és aztán fel kell majd építenem a versenyem” – mondta a 33 esztendős versenyző szombat délután.

„Mit várnak, mit fogok csinálni? A Mercedes eddig nem volt olyan erős a versenyeken, mint az időmérőkön, szóval bármi lehetséges.”

A Lotus pilótája hozzátette, elégedett az E21-es versenygép teljesítményével, ám miután a szombati időmérőre valamelyest változtak a körülmények, nem tudta kihozni belőle a maximumot.

„A dolgok elég jól alakultak egész hétvégén, de sajnos az időmérőn egy kicsit jobban fújt a szél, mint a délelőtti gyakorláson, emiatt pedig valamivel nehezebb dolgunk volt a 3-as szektorban. Kétségtelen, hogy nem volt olyan jó a tempónk, mint a Mercedesé, de már láttunk ilyet korábban is, szóval valami mást várok a versenyen.”

Amikor a „Jégembert” arról faggatták, vajon sikerül-e eggyel kevesebb kerékcserével teljesítenie a futamot, mint riválisainak, így felelt: „Le fogunk ülni és átbeszéljük majd a stratégiát. Ki kellene kötöznie egy póznához, hogy kihúzzon bármit is belőlem! Minden, amit mondhatok, hogy egy nagyon érdekes versenyt látunk majd, és elvégre ez az, amire a rajongók vágynak.”

A Formula1.com munkatársa eztán arról faggatta a 2007-es év legjobbját, mi a véleménye arról a büntetőrendszerről, melyről a héten egyeztettek a Forma-1 csapatai a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselőjével, Charlie Whitinggal.

„Miért kellene véleményeznem olyasvalamit, ami még nem végleges? Semmit sem döntöttek el, és biztos vagyok benne, hogy lesznek még változások. Mindig volt büntetés, ha egy versenyző valami rosszat csinált – most egy új rendszert próbálnak kidolgozni ennek kezelésére. A legjobb módja annak, hogy elkerüld a büntetést? Ne csinálj semmi rosszat, ne szegd meg a szabályokat, és akkor rendben lesz minden!”

Hirdetés

Úgy tűnik, Räikkönent nem találták túl jó hangulatban az újságírók az időmérő után, amikor ugyanis afelől érdeklődtek, számít-e arra, hogy a ferraris Fernando Alonso kiélezett csatát vív majd vasárnap Sebastian Vettellel, lévén, hogy a spanyol szeretné megörvendeztetni hazai rajongóit, a finn igencsak kifakadt.

„Honnan a pokolból tudjam, mi van Alonso napirendjén? Menjen és kérdezze meg őt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!