Räikkönen: Hülyeség volna kiiktatni Monzát - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Hülyeség volna kiiktatni Monzát

HIRDETÉS

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint nagyon rosszul tenné a Forma-1, ha megválna a legendás monzai versenypályától.


A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint nagyon rosszul tenné a Forma-1, ha megválna a legendás monzai versenypályától.

A száguldó cirkusz teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone fogalmazott úgy nemrég, nem valószínű, hogy a jelenlegi szerződés lejárta, tehát 2016 után hosszabbít Monzában, így akár az Olasz Nagydíj jövője is veszélybe kerülhet.

Nem tudni persze, a 83 esztendős üzletember szándékai komolyak-e, vagy csupán így akar nyomást gyakorolni a szervezőkre, az mindenesetre biztos, hogy Monza kiiktatásával egy újabb legendás helyszíntől búcsúzna el a Forma-1.

„Szerintem óriási hülyeség volna. Remélhetőleg ez soha nem fog megtörténni” – reagált a hírekre Kimi Räikkönen, a Ferrari finn világbajnoka.

„Viszont nem mi vagyunk azok, akik döntenek ezekről a dolgokról – az mindenesetre biztos, hogy a Ferrari számára ez egy nagyon fontos helyszín. Sajnos még soha nem nyertem ott, de remélhetőleg a jövőben meg tudjuk csinálni. Egy nagyon jó helyszínről van szó.”

A Red Bull ifjú tehetsége, Daniel Ricciardo szintén nem venné jó néven, ha el kellene búcsúznia Monzától.

„Nem szeretném. Nemcsak olasz gyökereim miatt, hanem azért sem, mert ez a pálya része kell, hogy legyen a Forma-1-nek” – mondta az ausztrál.

„Már oly régóta benne van a naptárban, a rajongók szempontjából ez az egyik legjobb hétvége. Olyan, mint Silverstone és Spa. Nem tudom, mit éreznének a versenyzők, ha mégis kikerülne a naptárból, de reméljük, hogy marad.”

Fernando Alonso szerint azonban nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani Ecclestone Monzával kapcsolatos nyilatkozatának.

Hirdetés

„Szerintem várjuk meg, amíg kiderül valami hivatalos. Szerintem csak válaszolt egy újságírói kérdésre, amit aztán megírtak az újságok – szóval még egyáltalán nem hivatalos a dolog” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

„Várnunk kell, hogy kiderüljön, mit tartogat a jövő bizonyos helyszínek számára. Nekünk nincs ráhatásunk a dologra, egyszerűen csak megpróbálunk minden versenyen jó show-val előrukkolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!