Räikkönen: Idén elég átlagosan teljesítettem - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Idén elég átlagosan teljesítettem

HIRDETÉS

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen Abu Dhabiban úgy nyilatkozott, meglehetősen átlagos teljesítményt nyújtott a 2015-ös Forma-1-es idény során.


A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen Abu Dhabiban úgy nyilatkozott, meglehetősen átlagos teljesítményt nyújtott a 2015-ös Forma-1-es idény során.

A 2007-es év legjobbja jelenleg csupán ötödik a bajnoki tabellán, és 131 ponttal kevesebbet szerzett idén, mint csapattársa, Sebastian Vettel, aki három versenyt is nyert a Ferrarinak.

„Elég átlagos, azt kell mondjam” – mondta Räikkönen, amikor idei szerepléséről kérdezték.

„Jobb, mint tavaly, de messze elmarad attól, mint amilyennek lennie kellene. De ilyen az élet – jövőre újra megpróbáljuk.”

Räikkönen idei legjobb eredményét Bahreinben érte el, ahol második lett, habár elmondása szerint voltak erősebb hétvégéi a szezon során.

„A végeredmény talán ott volt a legjobb, de ez nem jelenti azt, hogy jobban teljesítettem, mint más hétvégéken. Az az eredmény persze szép, de nem alakult jól számomra az elmúlt pár év. Tavalyhoz képest sokat fejlődtünk, de még nem vagyunk elégedettek. Ha öt versenyen nem érek célba, akkor nem számíthatunk sok jóra.”

„Fejlődnünk kell, és biztos vagyok benne, hogy tudunk is. Egy új kihívás vár ránk, de majd meglátjuk. Meggyőződésem, hogy tudunk ennél jobbak lenni.”

A korábbi világbajnok szerint nincs értelme ígérgetni a jövő évre, noha az idei szezonra rengeteget fejlődtek.

„A tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd, és remélhetőleg ez elég lesz ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk és fejlődjünk. Persze ígérhetünk sok mindent, de vajon meg fog történni? A srácok és a Ferrari miatt remélem, hogy erősebben térünk vissza. Ígérgetni nincs értelme. A legjobbat nyújtjuk, aztán majd meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen: Idén elég átlagosan teljesítettem
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet
Leclerc: Ezúttal sem tudtam jó időmérőt futni…
Alonso parádézott, erős versenyekre számít Kínában
A Red Bullnál tagadják, hogy már most hosszabbítanának Perezzel

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!