Verstappen vs. Ocon

Räikkönen időmérős teljesítményén javítana

Az időmérős teljesítményen javítana Koreában a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


Az időmérős teljesítményen javítana Koreában a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn pilóta a harmadik helyen ért célba a legutóbbi, szingapúri megmérettetésen, noha szombati gyengélkedése miatt a mezőny közepéről volt kénytelen rajtolni.

Räikkönen ezzel együtt nagyon elégedett volt teljesítményével, hiszen a belgiumi és olaszországi küszködés után végre ismét a legjobb helyekért harcolhattak.

A 33 esztendős versenyző elárulta, reméli, hogy a hétvégi Koreai Nagydíjon ismét erősek lesznek majd.

„Reméljük, hogy sikerült átmenteni Koreára a Szingapúri Nagydíj vasárnapján mutatott erős formát” – fogalmazott a 2007-es év legjobbja.

„Az autó az egész futamon remek volt, jó érzés volt versenyezni. Leginkább arra összpontosítunk, hogy megtartsuk ezeket a pozitívumokat, és profitáljuk belőlük a következő versenyeken.”

„Tavaly látogattam először Koreába, elég trükkös pálya tanulás szempontjából. De néhány kör után már egészen kényelmesen éreztem magam. Ha az autód jó, jól tudsz teljesíteni itt.”

Räikkönen kifejtette, a Lotus E21-es versenygépe kiválóan teljesített a szingapúri versenyen, az időmérőn azonban nem tudott harcba szállni az élmezőnnyel. A finn ezen mindenképpen változtatni szeretne hétvégén.

„Az ember mindig a lehető legjobb eredményt és a legtöbb pontot szeretné elérni, szóval kétségkívül jobb volt a helyzet legutóbb, mint Monzában, vagy Spában. Elég jó volt a tempóm is megelőztem pár versenyzőt, a végén pedig Jensont [Button] követtem, és láttam, hogy az abroncsai elfogytak, szóval egyszerűen csak nagyobb nyomást gyakoroltam rá. Tudtam, hogy meg kell előznöm őt, mert többen új gumikra váltottak mögöttünk, és rohamosan zárkóztak fel.”

„Megelőztem őt, aztán elhúztam, így szerencsére senki nem tudott beérni.”

„A célunk Koreára az, hogy összességében egy jobb hétvégét teljesítsünk, mint Szingapúrban. Nyilván nem igazán jött össze az időmérő legutóbb, márpedig alaposan megkönnyíti az ember dolgát az, ha a legjobb tízből rajtolhat.”

Räikkönent Szingapúrban komoly hátfájdalmak is hátráltatták, és bár elmondása szerint sokat javult a helyzet, még nem igazán tudja, mire számítson Koreában.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek