Raikkönen: Itt az ideje, hogy összekapjuk magunkat - F1VILÁG.HU

Raikkönen: Itt az ideje, hogy összekapjuk magunkat

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen szerint mindennél fontosabb, hogy jól kezdjenek, és azonnal megtalálják a helyes beállításokat a pénteki szabadedzéseken, mert csak így lesz esélyük harcba szállni a futamgyőzelemért a hétvégi Európa Nagydíjon.

Kimi Raikkönen szerint mindennél fontosabb, hogy jól kezdjenek, és azonnal megtalálják a helyes beállításokat a pénteki szabadedzéseken, mert csak így lesz esélyük harcba szállni a futamgyőzelemért a hétvégi Európa Nagydíjon.

A csapatok és a versenyzők számára szinte teljesen ismeretlen az új valenciai pálya, így a résztvevőeknek óvatosnak kell lenniük a beállításokkal, hiszen folyamatosan változni fog a pálya állapota, és a gumifalak is közel vannak az ívekhez.

Azt követően, hogy az elmúlt időben igen gyengén teljesített az időmérő edzéseken – a legutóbbi két futamot csak a hatodik helyről kezdhette meg –, Raikkönen minden eddiginél keményebben készül a hétvégi megmérettetésre, ahol egy produktív pénteki edzésnap után előkelő helyre kvalifikálná magát.

“Jól kell kezdenünk Valenciában, ahol sokkal fontosabb, hogy már a pénteki naptól egyenletesebben vezess, mint más pályákon” – mondta Raikkönen a Ferrari hivatalos weboldalán.

“Bízom benne, hogy problémamentes lesz a hétvégém, és a lehető legjobban be tudom majd állítani az autómat, különösen az időmérő edzésre. A kvalifikáció roppant fontos lesz, bár véleményem szerint akad néhány előzési pont a pályán.”

A finn versenyző az idei évben több alkalommal is arra panaszkodott, hogy nem tudja megfelelő hőmérsékletre hevíteni abroncsait az első körökben, és ezért sem szerepel túl jól az időmérő edzéseken.

Raikkönen azonban úgy gondolja, hogy a hétvégére előre jelzett nagy meleg segíthet megoldani ezt a problémát, ám arra számít, hogy a szerencse is komoly szerepet kap, ahogy általában az utcai pályákon.

“Ha meleg lesz, az segít a Ferrarinak” – mondta. “Ahogy Montrealban, itt is szükséged lesz a szerencsére, és bízom benne, hogy nem úgy fog végződni számomra a verseny, mint Kanadában. Az utolsó méterekig harcolni kell, és mindent meg kell tenni a győzelem érdekében.”

Raikkönen jelenleg öt ponttal van csak lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött a bajnokságban, így véleménye szerint minden esélye megvan a címvédésre – bár tisztában van azzal, hogy sokkal egyenletesebben kell majd teljesítenie a szezon hátralévő részében.

“Az idei év is bebizonyította, hogy soha nem szabad feladni” – magyarázta. “Voltak olyan versenyek, mikor a dolgok nem mentek túl jól, azonban akkor is sikerült néhány értékes pontot begyűjtenem. A helyzetem a Magyar Nagydíj után jobb, mint azelőtt volt, így semmit nem veszítettünk, bár kétségtelen, hogy sokkal egyenletesebben kell teljesítenünk.”

Hirdetés

“Úgy gondolom, hogy nagyon szoros lesz a bajnokság végkimenetele, hiszen a Ferrari és a McLaren teljesítménye roppant közel van egymáshoz, és három versenyző is eséllyel pályázik az egyéni bajnoki címre” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!