Megosztás:

Räikkönen: Javítanunk kell a megbízhatóságon 2018-ra

Räikkönen 3. lett a Mexikói Nagydíjon.
Räikkönen 3. lett a Mexikói Nagydíjon. © Scuderia Ferrari

A nehéz hétvége után végül egy 3. hellyel zárt Mexikóban a Ferrari korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző nem remekelt a szombati időmérőn, hiszen csak az 5. legjobb időt futotta, a vasárnapi versenyen azonban sikerült előrelépnie, és végül a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Räikkönen a verseny után azt mondta, nem rossz a 3. hely, de nyilván a győzelemért szerettek volna harcolni – erre azonban nem volt lehetőségük Mexikóvárosban, Max Verstappen és Valtteri Bottas ugyanis túl gyors volt a verseny második felében.

„Az időmérős nehézségek után ez a harmadik hely nem olyan rossz, de nyilván nem ilyen eredményre hajtunk” – mondta a rutinos versenyző.

„A rajtom nem volt rossz, de aztán belülre húzódtam, ahol elveszítettem a szélárnyékot. És aztán beszorultam, így az első két kanyarban sok helyet veszítettem.”

„Utána meg kellett várnom, míg kiállnak bokszba az előttem lévők, hogy újra nyomhassam, és pozíciókat nyerjek. Az autóm egy kicsit jobb volt, mint szombaton, a tempónk rendben volt.”

„Amint feljöttem a 3. helyre, próbáltam felzárkózni, de túl messze voltam Valtteritől, és nem igazán tehettem semmit. Arra fókuszáltam, hogy befejezzem a versenyt, és megtartsam a pozíciómat.”

Räikkönen hozzátette, bár az egyéni és a konstruktőri pontversenyben is alulmaradtak a Mercedesszel szemben, a Ferrarinak nem kell szégyenkeznie. Az viszont tény, hogy a megbízhatóságon javítani kell 2018-ra.

„Tavalyhoz képest idén rendkívül nagy előrelépést tettünk, de nyilvánvaló, hogy vannak még kisebb dolgok, melyeken javítanunk kell. Úgy gondolom, jó és szolid autónk volt az idény során. A közelmúltban volt néhány problémánk, de a tempó rendben volt. A sok kiesés rengeteg bajnoki pontunkba került. A következő évben minimalizálnunk kell ezeket a problémákat, javítanunk kell, és tanulnunk kell az idei szezonból.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Két versennyel a 2017-es bajnokság vége előtt bebiztosította negyedik világbajnoki címét Lewis...

Hozzászólások

( komment)