Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Räikkönen jó tempóra számít utolsó ferraris versenyén

Utolsó versenyét futja a Ferrari színeiben Abu Dhabiban Kimi Räikkönen – a finn pilóta vasárnap a 4. helyről rajtol.

A kvalifikáción Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót, mellőle Valtteri Bottas rajtolhat a második helyről, mögöttük pedig ott sorakoznak a Ferrarik.

Räikkönen az időmérőn bő fél másodperccel volt lassabb Hamiltonnál, elmondása szerint azonban elégedett az autójával, habár a pálya utolsó szektorában nem remekeltek.

„Szolid időmérő edzés volt, és szerintem semmi gond nem volt az autóval ma, nincs mire panaszkodnom” – mondta a finn versenyző.

„Ami azt illeti, igazán jól működött, csak egy kis sebesség hiányzott, főleg a harmadik szektorban. Itt veszítettük a legtöbbet, és ez egész hétvégén így ment. Riválisaink egy kicsit talán játszadoztak az időmérő elején, a végén már nagyobb volt a különbség.”

„A holnapi versennyel kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk. Az ultralágy gumikkal rajtolunk, mint ahogy a többi élcsapat is. Ezt a keveréket a mai edzés előtt nem teszteltük, a versenytempó tekintetében viszont vannak adataink még a pénteki hosszú etapokról. Az edzés persze más történet, mint a verseny, és vasárnaponként általában kisebb a különbség.”

Szólj hozzá!