Räikkönen: Jó volna ismét nyerni Monacóban - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Jó volna ismét nyerni Monacóban

HIRDETÉS

A 2013-as Forma-1-es bajnokság első öt versenyén négyszer állhatott dobogóra a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, aki így jelenleg a második helyet foglalja el a tabellán – alig lemaradva Sebastian Vetteltől.


A 2013-as Forma-1-es bajnokság első öt versenyén négyszer állhatott dobogóra a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, aki így jelenleg a második helyet foglalja el a tabellán – alig lemaradva Sebastian Vetteltől.

Räikkönen megnyerte a szezon első versenyét, az Ausztrál Nagydíjat, és bár Malajziában csak hetedikként ért célba, az elmúlt három verseny mindegyikén második lett.

Következetes teljesítményének hála a finn hátránya mindössze 4 pont az összetettben élen álló Vettel mögött.

„Nos, nem vagyunk az első helyen, így nem lehetünk túl elégedettek” – mondta szokásos stílusában a „Jégember” a Monacói Nagydíjat megelőzően.

„Persze nem rémálom az idei bajnokság, de még sok verseny hátravan, és a Forma-1-ben bármi megtörténhet. A monacói egy teljesen más kihívás, szóval majd meglátjuk, mi történik ott idén. Nyilván nem akarunk olyan hibát elkövetni, mint tavaly. Voltak dolgok, amik nem alakultak megfelelően a hétvége során, és küszködtünk emiatt. Néha így alakul, de ami fontos, hogy ne kövessük el újra ugyanezeket a hibákat.”

Räikkönen 2005-ben a McLaren színeiben már nyert Monacóban, és reméli, idén is esélye lesz arra, hogy a győzelemért harcoljon.

„Korábban csak egyszer sikerült összeraknom itt a dolgokat, és tényleg a legnagyszerűbb érzés az, ha itt nyer az ember. 2005-ös győzelmem a legemlékezetesebbek egyike, szóval különleges volna ismét győzni itt.”

„Egy nagyon szűk, kanyargós pályáról van szó, az előzés pedig majdhogynem lehetetlen. Szóval ahhoz, hogy az ember igazán élvezze az itteni versenyzést, az élen kell lennie.”

Räikkönen kifejtette, mivel egy nagyon szűk helyszínről van szó, az időmérő döntő jelentőségű lehet.

Hirdetés

„Az időmérőre kell fókuszálnunk. Nehéz itt versenyezni: 2009-ben például beragadtam Rubens [Barrichello] mögé, és bár volt KERS az autómban, egyszerűen nem tudtam előzni. Látnunk kell, hogyan viselkednek a gumik, és hogy sikerül-e jó taktikát kidolgozni. A legfontosabb viszont az, hogy jól szerepeljünk az időmérőn.”

„Nehéz megmondani, milyen lesz az autónk Monacóban, hiszen a pálya karakterisztikáját egyszerűen nem lehet szimulálni. Azt viszont elmondhatjuk, hogy az E21-es eddig mindenhol gyors volt, így reméljük, hogy itt is hasonlóképp alakul a helyzet.”

„A tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani, de természetesen mindenki megpróbál majd az első sorba kerülni. Számunkra sem lehetetlen, de amíg nem vagyunk ott, addig nem fogjuk tudni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!