Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Räikkönen: Jobb is lehetett volna, de rosszabb is

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője nem túl boldog, de nem is túlságosan elégedetlen az F1-es Monacói Nagydíj időmérőjén elért 4. rajtpozícióval.

A Red Bull rendkívül erős teljesítményt mutatott a hétvége során, és az időmérőn Daniel Ricciardo ehhez méltó módon meg is szerezte a pole pozíciót. Mögötte Sebastian Vettel lett a második, Lewis Hamilton a harmadik, Räikkönen pedig a negyedik legjobb időt autózta.

„Jobb lett volna, ha könnyebben megy a gumikezelés, ha könnyebben helyes hőmérsékletre tudjuk hozni őket, de itt ennél bonyolultabb a helyzet” – kezdte sorolni Räikkönen a problémákat a kvalifikációt követően.

„Ez évek óta így van, néha jobb a helyzet, néha nehezebb. Természetesen voltak dolgok, amin javíthattunk, de ha mindig tudjuk, hogy hogyan oldjuk meg ezeket, akkor soha nem lenne problémánk. Ez egy teljesen normális helyzet.”

„Itt bízni kell abban, hogy mi fog történni. Ha így teszel, akkor majd jönni fog a köridő. Egy kicsit trükkös, egy kicsit nehéz, és jobb is lehetett volna. De sokkal rosszabb is” – folytatta a finn.

Räikkönen elmondta, nem érti, hogy sokan miért lepődtek meg a Red Bull teljesítményén, hiszen várható volt, hogy a monacói versenypályán erős lesz az osztrák istálló autója.

„Azt hiszem, a Red Bull egész hétvégén elöl volt. Ez már tradicionálisan jó pálya számukra, és azt gondolják, hogy ez nagy meglepetés. De ahogy mondtam, ha megvan az érzés, akkor könnyedén jönni fog a köridő. Mi tudjuk, hogy nem voltunk 100 százalékosan elégedettek, szóval nem lepődtem meg a különbségen.”

Szólj hozzá!