Räikkönen: Jövőre a világbajnoki címért akarok harcolni! - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Jövőre a világbajnoki címért akarok harcolni!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

2018-ban ismét a világbajnoki címért harcolna a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

A rutinos pilóta 10 éve, 2007-ben szerzett bajnoki címet a Forma-1-ben, idén azonban esélye sem volt harcba szállni a végső győzelemért, miután jócskán elmaradt csapattársától, Sebastian Vetteltől, és a vb-győztes Hamiltontól.

Räikkönen elismeri, nem alakult jól az idei szezon, azt azonban fontosnak tartja kiemelni, hogy a Ferrari rengeteget fejlődött tavaly óta.

„Ha az ember a Ferrarinál versenyez, akkor minden versenyen képes kell, hogy legyen a futamgyőzelemre, és végül a világbajnoki cím megnyerésére” – mondta a finn versenyző.

„Számomra nem indult jól az idény, túl sokáig tartott zöld ágra vergődni az autóval. De amikor ez megtörtént, a dolgok jobbra fordultak.”

„De még ekkor is túl sok hiba vagy baleset történt. Ám ha belegondolok, hogy hol állt a Ferrari 2016-ban, és hol áll most, akkor azt gondolom, elégedettek lehetünk a fejlődéssel. De ez nem elég. A Ferrarinak elöl kell lennie, és minden részletnek össze kell állnia.”

Räikkönen hozzátette, bár a vb-címről lemaradtak idén, nem állnak le, és mindent megtesznek azért, hogy jövőre bombaformában vágjanak neki a szezonnak, és megnyerjék a világbajnoki címét.

„Minden, amit ígérhetek, hogy az Abu Dhabi Nagydíj utolsó köréig mindent beleadunk. Jövőre pedig jobbnak kell lennünk, és tanulnunk kell az idei évből. Minden hétvégén az élen akarok harcolni, és 2018-ban küzdeni akarok a világbajnoki címért.”

„Mindent a nulláról kezdünk újra, és a téli teszteken már meglesznek az első benyomások. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul az első verseny. A cél, hogy jobbak legyünk és győzzünk, és én magam is erre törekszem versenyzőként.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!