Räikkönen: Képtelen voltam összerakni egy gyorskört

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, Ferrari, FrenchGP2018

Kimi Räikkönen, a Ferrari F1-es versenyzője meglehetősen nagy hátránnyal végzett a 6. helyen a Francia Nagydíj időmérő edzésén – a Q3 egyáltalán nem alakult jól a finn számára.

Räikkönen az élboly utolsó tagjaként a 6. pozícióból indulhat a vasárnapi versenyen, ám hátránya a kvalifikáción már több mint 1 másodperc volt Lewis Hamiltonhoz képest.

A finn pilóta elmondta, az autóval nem volt különösebb problémája szombaton, azonban egyszerűen nem tudott tökéletes kört teljesíteni, és az utolsó próbálkozásakor is hibázott.

„Ma jól működött az autóm, és az utolsó körömig elég jól alakult az időmérő. A Q3 alatt egyetlen egyszer sem tudtam összerakni egy gyorskört” – nyilatkozta a Ferrari-pilóta.

„Az első próbálkozásom elég jó volt, de aztán a 11-es kanyarban kicsit kicsúsztam, és időt veszítettem. Ezek után már nem tudtam javítani.”

Räikkönen elmondta, a versenytempó mellett a stratégiában bízhatnak vasárnap: „Holnapra azt a stratégiát választottuk, ami a legjobb lesz számunkra, de várnunk kell, és majd meglátjuk. Más versenyeken láthattuk már, hogy valakik különböző gumikon rajtolnak, de nem változtatott semmit a helyzeten egyik napról a másikra. Holnap egy kihívást jelentő nap vár ránk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!