Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Képtelen voltam összerakni egy gyorskört

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari F1-es versenyzője meglehetősen nagy hátránnyal végzett a 6. helyen a Francia Nagydíj időmérő edzésén – a Q3 egyáltalán nem alakult jól a finn számára.

Räikkönen az élboly utolsó tagjaként a 6. pozícióból indulhat a vasárnapi versenyen, ám hátránya a kvalifikáción már több mint 1 másodperc volt Lewis Hamiltonhoz képest.

A finn pilóta elmondta, az autóval nem volt különösebb problémája szombaton, azonban egyszerűen nem tudott tökéletes kört teljesíteni, és az utolsó próbálkozásakor is hibázott.

„Ma jól működött az autóm, és az utolsó körömig elég jól alakult az időmérő. A Q3 alatt egyetlen egyszer sem tudtam összerakni egy gyorskört” – nyilatkozta a Ferrari-pilóta.

„Az első próbálkozásom elég jó volt, de aztán a 11-es kanyarban kicsit kicsúsztam, és időt veszítettem. Ezek után már nem tudtam javítani.”

Räikkönen elmondta, a versenytempó mellett a stratégiában bízhatnak vasárnap: „Holnapra azt a stratégiát választottuk, ami a legjobb lesz számunkra, de várnunk kell, és majd meglátjuk. Más versenyeken láthattuk már, hogy valakik különböző gumikon rajtolnak, de nem változtatott semmit a helyzeten egyik napról a másikra. Holnap egy kihívást jelentő nap vár ránk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek