Hírek

Räikkönen kihagyja a Koreai Nagydíjat?

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen azt sem tartja kizártnak, hogy hátfájdalmai miatt nem vesz részt a Forma-1-es Koreai Nagydíjon.


A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen azt sem tartja kizártnak, hogy hátfájdalmai miatt nem vesz részt a Forma-1-es Koreai Nagydíjon.

Bár a tizenharmadik helyről rajtolva dobogóra állhatott vasárnap, Szingapúrban, a finn pilóta komoly hátfájdalmakkal küszködött egész hétvégén, miután kiújult egy korábbi, 2001-es sérülése.

Räikkönent a McLaren csapatorvosa, a szintén finn Aki Hintsa vette kezelésbe Szingapúrban.

„Örülök, hogy sikerült őt olyan kondícióba hozni, hogy versenyezhetett” – mondta a szakember a Turun Sanomat című finn lapnak.

Hintsa elárulta, egy ideg sérült meg Räikkönen gerince és bordái között, ami „rendkívüli fájdalommal járt”.

A Lotus versenyzője elárulta, egyelőre ő maga sem tudja, hogy rajthoz állhat-e a bajnokság következő versenyén, Koreában.

„Nem vagyok biztos benne” – mondta a 33 esztendős versenyző az AFP hírügynökségnek. „Majd meglátjuk.”

Az F1-es paddockban egyébként az a hír járja, a Ferrari bejelentése – miszerint a finn versenyző lesz Fernando Alonso csapattársa 2014-ben – óta megromlott a kapcsolat Räikkönen, és a Lotus vezetése között.

Az Auto Motor und Sport úgy értesült, a „Jégember” már csupán SMS-ben és e-mailben kommunikál főnökeivel.

Räikkönen nyilatkozatában utalt rá, szerződésének feltételei lehetővé tennék, hogy ne álljon rajthoz a szezon hátralévő versenyein.

„Szeretek versenyezni, nyilvánvalóan ez az egyetlen oka annak, hogy itt vagyok” – mondta szűkszavúan a finn.

A Lotus vezetősége azt követően rágott be a világbajnok versenyzőre, hogy az múlt csütörtökön, Szingapúrban kijelentette, pusztán anyagi okai vannak annak, hogy otthagyja az enstone-i gárdát, a csapat ugyanis még mindig adós fizetésének egy részével.

„Mi vagyunk az egyetlen csapat, mely megépített egy hosszabb tengelytávú autót, ami lényegében félig egy új versenygép, és hétszámjegyű összegbe került” – mondta Räikkönen kritikáira reagálva a Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez. „Megmutattuk Kiminek, hogy igenis komolyak vagyunk.”

„Remek autót adtunk neki, jó munkakörnyezetet, szóval nem érdemeltük meg, hogy ilyeneket mondjon rólunk.”

Szólj hozzá!