Verstappen vs. Ocon

Räikkönen kihagyja a Koreai Nagydíjat?

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen azt sem tartja kizártnak, hogy hátfájdalmai miatt nem vesz részt a Forma-1-es Koreai Nagydíjon.


A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen azt sem tartja kizártnak, hogy hátfájdalmai miatt nem vesz részt a Forma-1-es Koreai Nagydíjon.

Bár a tizenharmadik helyről rajtolva dobogóra állhatott vasárnap, Szingapúrban, a finn pilóta komoly hátfájdalmakkal küszködött egész hétvégén, miután kiújult egy korábbi, 2001-es sérülése.

Räikkönent a McLaren csapatorvosa, a szintén finn Aki Hintsa vette kezelésbe Szingapúrban.

„Örülök, hogy sikerült őt olyan kondícióba hozni, hogy versenyezhetett” – mondta a szakember a Turun Sanomat című finn lapnak.

Hintsa elárulta, egy ideg sérült meg Räikkönen gerince és bordái között, ami „rendkívüli fájdalommal járt”.

A Lotus versenyzője elárulta, egyelőre ő maga sem tudja, hogy rajthoz állhat-e a bajnokság következő versenyén, Koreában.

„Nem vagyok biztos benne” – mondta a 33 esztendős versenyző az AFP hírügynökségnek. „Majd meglátjuk.”

Az F1-es paddockban egyébként az a hír járja, a Ferrari bejelentése – miszerint a finn versenyző lesz Fernando Alonso csapattársa 2014-ben – óta megromlott a kapcsolat Räikkönen, és a Lotus vezetése között.

Az Auto Motor und Sport úgy értesült, a „Jégember” már csupán SMS-ben és e-mailben kommunikál főnökeivel.

Räikkönen nyilatkozatában utalt rá, szerződésének feltételei lehetővé tennék, hogy ne álljon rajthoz a szezon hátralévő versenyein.

„Szeretek versenyezni, nyilvánvalóan ez az egyetlen oka annak, hogy itt vagyok” – mondta szűkszavúan a finn.

A Lotus vezetősége azt követően rágott be a világbajnok versenyzőre, hogy az múlt csütörtökön, Szingapúrban kijelentette, pusztán anyagi okai vannak annak, hogy otthagyja az enstone-i gárdát, a csapat ugyanis még mindig adós fizetésének egy részével.

„Mi vagyunk az egyetlen csapat, mely megépített egy hosszabb tengelytávú autót, ami lényegében félig egy új versenygép, és hétszámjegyű összegbe került” – mondta Räikkönen kritikáira reagálva a Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez. „Megmutattuk Kiminek, hogy igenis komolyak vagyunk.”

„Remek autót adtunk neki, jó munkakörnyezetet, szóval nem érdemeltük meg, hogy ilyeneket mondjon rólunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek