Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Kis szerencsével az élen harcolhatunk

A Lotus alakulatánál minden adott ahhoz, hogy a 2012-es idény további részében a mezőny élén harcoljon, noha Ausztráliában és Malajziában is problémákkal találta szemben magát – véli a gárda finn versenyzője.A Lotus alakulatánál minden adott ahhoz, hogy a 2012-es idény további részében a mezőny élén harcoljon, noha Ausztráliában és Malajziában is problémákkal találta szemben magát – véli a gárda finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

A brit alakulat már az előszezoni teszteken is ígéretes formát mutatott, az E20-as versenygépek tempója pedig a melbourne-i idénynyitón, illetve a sepangi hétvégén is versenyképesnek bizonyult.

A Lotus ennek ellenére nem lehet teljesen elégedett, mivel egyelőre nem sikerült összehozni egy problémamentes hétvégét: Romain Grosjean például mindkét futamon kiesett, míg Räikkönennek Ausztráliában az időmérőn akadtak gondjai, Malajziában pedig váltót kellett cserélni autójában.

A 2007-es év világbajnoka viszont optimista, hiszen úgy gondolja, kis szerencsével az élmezőnnyel harcolhatnak a következő versenyeken.

„Véleményem szerint kielégítő szezonkezdeten vagyunk túl” – mondta a „Jégember.”

„Persze a teszten tapasztalt kasztniprobléma, a kusza ausztráliai időmérő és a malajziai váltócsere frusztráló, de megmutattuk, hogy képesek vagyunk felülkerekedni a gondokon, és vissza tudunk vágni.”

„Gyakorlatilag olyan, mint ha nem is lettem volna távol két évig. A csapat jó munkát végez, jól együtt tudok dolgozni a kollégákkal, ennek hála pedig jóval könnyebb minden. Az autó jónak tűnik, és nyilvánvaló, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy az élmezőnyben versenyezzünk: egyszerűen csak szükségünk van egy kis szerencsére.”

Räikkönen hozzátette, rendkívül otthonosan érzi magát új csapatánál, és az új közegnek köszönhetően teljes mértékben munkájára tud összpontosítani.

„Ugyanaz az ember vagyok, mint korábban. Az emberek talán valamivel összeszedettebbnek látnak engem, de ez igazából a csapaton múlik” – magyarázta. „A közeg teljesen más, mint amilyen korábban tapasztaltam. Mindenki rendkívül nyitott, ugyanakkor képesek hihetetlenül keményen dolgozni, és óriási figyelmet fordítani a legapróbb részletekre is.”

„Nagyon kényelmesen érzem magam, ez pedig segít abban, hogy a versenyzésre fókuszáljak. Szerintem ezért tűnik úgy, hogy megváltozott a személyiségem, de valójában csak sokkal koncentráltabb és motiváltabb vagyok, mint korábban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: Ilyen egy barcelonai kör Räikkönennel

Két napon át tesztelte az Alfa Romeo 2019-es versenyautóját Barcelonában Kimi Räikkönen. A finn szerdán a második legjobb idővel zárta a napot, a Forma-1 hivatalos Twitter-csatornája jóvoltából pedig most egy teljes kört megnézhetünk a finn világbajnokkal – méghozzá belső kamerából!

Kvyat az előszezon legjobb idejével az élen

A Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napján. Az orosz az előszezon eddigi legjobb idejével végzett az élen.

Räikkönen vezetési stílusát alkalmazná Giovinazzi

Megpróbálja csapattársa, Kimi Räikkönen vezetési stílusát alkalmazni az Alfa Romeo ifjú versenyzője, Antonio Giovinazzi, az olasz szerint ugyanis „hiba” lenne, ha figyelmen kívül hagyná a finn világbajnok tapasztalatát.

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek