Räikkönen: Kristálytiszta, mi alapján dönt a taktikákról a Ferrari - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Kristálytiszta, mi alapján dönt a taktikákról a Ferrari

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari legutóbbi világbajnoka, Kimi Räikkönen szerint nem igaz az, hogy csapata már most döntött arról, hogy beállítja őt Sebastian Vettel mögé. A finn elárulta, őt kizárólag a győzelem érdekli.

Az már a melbourne-i idénynyitó óta szemmel látható, hogy Räikkönennek fekszik a Ferrari idei autója, a versenyeken azonban valahogy mégsem sikerült a legjobban szerepelnie: Ausztráliában és Bahreinben csapattársa, Sebastian Vettel győzött, és a Kínai Nagydíjon is a német állt jobban, egészen addig, amíg Max Verstappen meg nem torpedózta őt.

Nemrég a Forma-1 technikai igazgatója, Pat Symonds nyilatkozott úgy, a Ferrari egyértelműen Vettelt preferálja, és már a sanghaji stratégián látszott, hogy mindent megtesznek a négyszeres világbajnok győzelmi esélyeiért.

Räikkönen viszont azt mondja, bár valóban nem taktikáztak a legjobban Kínában, nem igaz az, hogy a Ferrari szándékosan kiszúrt vele.

„A verseny után mindig könnyű azt mondani, hogy valamit másképp kellett volna csinálni” – mondta a húszszoros futamgyőztes.

„Sajnos nem tudjuk újrafutni a versenyt, vagy újrakezdeni kezdeni a felétől. Még akkor is van lehetőség a fejlődésre, ha az ember nyer. Engem kizárólag a lehető legjobb eredmény elérése érdekel.”

„Szakembereinknek minden adat a rendelkezésükre áll a versenyek során, és ezek alapján döntöttek. Igen, a kiállás után nem voltunk a legjobb helyzetben Kínában, de a 3. hely rendben van.”

Räikkönen hozzátette, egy F1-es istállónak olykor döntenie kell arról, hogy melyik versenyzőjét részesíti előnyben – ez pedig nagyban múlik azon, hogy a pilóták hogyan szerepeltek az időmérőn, vagy az adott futamon éppen milyen pozíciókban vannak.

„A versenystratégia azon is múlik, ki milyen pozícióba kvalifikálta magát, vagy, hogy ki van elöl, és ki van hátul a versenyen”

Hirdetés

– magyarázta a finn.

„Ez kristálytiszta, egyszerű és világos. Amióta én a Forma-1-ben versenyzem, ez azóta így van. De sajnos egyesek próbálják bonyolítani a dolgokat, és mindenféle sztorikat kreálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!