Räikkönen: Leclerc-nek könnyebb lesz, ha nem folyik bele bizonyos dolgokba

Fotó: Alfa Romeo Racing
Fotó: Alfa Romeo Racing
A 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen szerint utódja, Charles Leclerc képes lesz tündökölni a Ferrarinál, amennyiben a versenyzésre fókuszál, és nem foglalkozik az olasz istállót körülvevő politikával.

A finn gyakorlatilag helyet cserélt a fiatal versenyzővel, miután több évre szóló szerződést írt alá a Sauberrel, mely idén már Alfa Romeo Racing néven vesz részt a világbajnoki sorozatban.

A Motorsport.com című lapnak Räikkönen azt mondta, sokkal könnyebb az élet a Ferrari versenyzőjeként, ha az ember nem folyik bele bizonyos dolgokba Maranellóban.

„Leclerc ismeri a csapatot, hiszen már jó néhány éve a Ferrarinál van, szóval nem arról van szó, hogy egy új helyre kerül. És már van F1-es tapasztalata is” – mondta Räikkönen.

„A Ferrari egy különleges hely. Időnként egy kicsit problémás, de ez mindig így volt. Könnyebb lesz számára, ha nem folyik bele túl sok dologba, és csak teszi, amiért szerződtették.”

Arra a kérdésre, hogy Leclerc-nek azt kell-e tennie, amit Räikkönen maga csinált, a finn így felelt: „Gyakran előfordul, hogy a megszokottak szerint teszünk bizonyos dolgokat, de a Ferrarinál néha egy kicsit más a helyzet.”

„Ha ez nem zavar téged, az jó. Az ember nem folyik bele túl sok dologba, és csak csinálja, amit kérnek tőle. Én nem…”

„És mivel ő ismeri az embereket, dolgozott is a csapattal, elég könnyen és simán fog menni.”

Räikkönen elárulta, egy barátjától tudta meg azt, hogy korábbi főnöke, Maurizio Arrivabene is távozik posztjáról.

„Szerintem olvastam, ahogy mindenki más is. Illetve nem is olvastam. Anyukám barátja kérdezte meg, hogy ’láttam-e’. Azt mondtam, hogy ’nem’, mert nem voltunk Finnországban, és nem érdekeltek különösebben a hírek.”

„Fogalmam sem volt. Most sem tudom az okokat, és nem is az én dolgom.”

Räikkönen hozzátette, szeretné élvezni a versenyzést az Alfa Romeo csapatával.

„Az biztos, hogy itt sokkal nyugodtabb a légkör. Sokkal inkább szól a versenyzésről, nem pedig a politikáról és minden sz*rságról. Így mindenkinek könnyebb. Szerintem ezt preferálja mindenki.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek