Räikkönen: Leclerc-nek könnyebb lesz, ha nem folyik bele bizonyos dolgokba - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Leclerc-nek könnyebb lesz, ha nem folyik bele bizonyos dolgokba

HIRDETÉS
A 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen szerint utódja, Charles Leclerc képes lesz tündökölni a Ferrarinál, amennyiben a versenyzésre fókuszál, és nem foglalkozik az olasz istállót körülvevő politikával.
Fotó: Alfa Romeo Racing

A finn gyakorlatilag helyet cserélt a fiatal versenyzővel, miután több évre szóló szerződést írt alá a Sauberrel, mely idén már Alfa Romeo Racing néven vesz részt a világbajnoki sorozatban.

A Motorsport.com című lapnak Räikkönen azt mondta, sokkal könnyebb az élet a Ferrari versenyzőjeként, ha az ember nem folyik bele bizonyos dolgokba Maranellóban.

Leclerc ismeri a csapatot, hiszen már jó néhány éve a Ferrarinál van, szóval nem arról van szó, hogy egy új helyre kerül. És már van F1-es tapasztalata is” – mondta Räikkönen.

„A Ferrari egy különleges hely. Időnként egy kicsit problémás, de ez mindig így volt. Könnyebb lesz számára, ha nem folyik bele túl sok dologba, és csak teszi, amiért szerződtették.”

Arra a kérdésre, hogy Leclerc-nek azt kell-e tennie, amit Räikkönen maga csinált, a finn így felelt: „Gyakran előfordul, hogy a megszokottak szerint teszünk bizonyos dolgokat, de a Ferrarinál néha egy kicsit más a helyzet.”

„Ha ez nem zavar téged, az jó. Az ember nem folyik bele túl sok dologba, és csak csinálja, amit kérnek tőle. Én nem…”

„És mivel ő ismeri az embereket, dolgozott is a csapattal, elég könnyen és simán fog menni.”

Räikkönen elárulta, egy barátjától tudta meg azt, hogy korábbi főnöke, Maurizio Arrivabene is távozik posztjáról.

„Szerintem olvastam, ahogy mindenki más is. Illetve nem is olvastam. Anyukám barátja kérdezte meg, hogy ’láttam-e’. Azt mondtam, hogy ’nem’, mert nem voltunk Finnországban, és nem érdekeltek különösebben a hírek.”

Hirdetés

„Fogalmam sem volt. Most sem tudom az okokat, és nem is az én dolgom.”

Räikkönen hozzátette, szeretné élvezni a versenyzést az Alfa Romeo csapatával.

„Az biztos, hogy itt sokkal nyugodtabb a légkör. Sokkal inkább szól a versenyzésről, nem pedig a politikáról és minden sz*rságról. Így mindenkinek könnyebb. Szerintem ezt preferálja mindenki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!