Räikkönen a leggyorsabb az első orosz edzésen - F1VILÁG.HU

Räikkönen a leggyorsabb az első orosz edzésen

HIRDETÉS
GP RUSSIA F1/2017

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj első szabadedzésén. A második helyen Valtteri Bottas, a harmadikon Lewis Hamilton zárt.

A királykategória mezőnye idén negyedik alkalommal vendégszerepel Szocsiban, a csapatokat és a versenyzőket pedig 20-22°C-os hőmérséklet fogadta péntek délelőtt.

A legjobb időt Kimi Räikkönen futotta a Ferrarival: a finn 1 perc 36,074 másodperces idővel zárt az élen, 45 ezredmásodperccel megelőzve honfitársát, a Mercedesszel versenyző Valtteri Bottast.

A harmadik helyen Lewis Hamilton végzett a másik Mercedesszel, míg a világbajnoki éllovas Sebastian Vettel ezúttal csak ötödik lett, több mint 1 másodperccel elmaradva csapattársától. Kettejük közé Max Verstappen férkőzött be a negyedik helyre.

Vettelnek nem ment könnyen a nyitóedzés, az edzés utolsó harmadában autójával egyszer meg is pördült a pályán.

A Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo hatodik lett, és kiválóan szerepelt a gyakorláson Sergio Pérez is, aki a Force Indiával a hetedik helyen végzett. Csapattársa, Esteban Ocon tizedik lett.

A két Force India közé a két Williams, Felipe Massa és Lance Stroll furakodott be a nyitóedzésen.

Nem meglepő módon nem remekeltek a McLarenek: Fernando Alonso tizenkettedik, Stoffel Vandoorne tizenhatodik lett, utóbbi versenyzőt ráadásul motorgondok hátráltatták a tréning utolsó perceiben.

Egy alkalommal egyébként piros zászlóval meg kellett szakítani a körözést, miután Esteban Ocon autójának motorborítása lerepült.

Hirdetés

Az utolsó helyen a Nico Hülkenberg helyére beugró Szergej Szirotkin zárt, ám technikai hiba miatt mindössze 2 körig jutott. A délutáni gyakorláson már Hülkenberg vezetheti a Renault-t.

Az Orosz Nagydíj második szabadedzése magyar idő szerint 14 órakor folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!