Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Räikkönen: Magam sem tudom, mire leszünk képesek a Sauberrel

A 2007-es év Forma-1-es világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, maga sem tudja, milyen eredményekre lesz majd képes a következő években a Saubernél, abban azonban biztos, hogy a svájci kiscsapatnál minden megvan ahhoz, hogy jó autót építsenek.

Räikkönen az idei szezont követően távozik a Ferraritól, 2019-ben és 2020-ban azonban még itt lesz a Forma-1-ben: a finn annál a csapatnál, a Saubernél versenyez majd, mellyel annak idején, 2001-ben bemutatkozott a száguldó cirkuszban.

A 38 esztendős versenyző csütörtökön egy interjúban elárulta, nem a szomorúság dominál akkor, amikor arra gondol, hogy már csak két versenye van hátra a Ferrari színeiben.

Arra a kérdésre, hogy szomorú-e amiatt, hogy hamarosan távozik a maranellóiaktól, vagy pedig inkább izgatottan várja az új kihívásokat, a finn így felelt: „Ami azt illeti, nagyon elégedett vagyok azzal, ahová megyek.”

„Majd meglátjuk, hogyan alakul a dolog, jelenleg ezt még lehetetlen megmondani. Nincs garancia semmire, de remélhetőleg jól sikerül.”

„Ismerem az ottani emberek – nyilván nem mindet, de remek szakemberek dolgoznak. Mindenük megvan ahhoz, hogy egy jó autót építsenek. Nehéz évek vannak mögöttük, anyagi gondokkal küszködtek, de most próbálták visszaszerezni azokat a szakembereket, akiket korábban elveszítettek. Ez időbe telik, de idén is már remek munkát végeztek.”

Szólj hozzá!