Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Magnussen tönkretette a versenyem

Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy Kevin Magnussen tette tönkre a mai versenyét Malajziában.


Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy Kevin Magnussen tette tönkre a mai versenyét Malajziában.

A Ferrari finn pilótája már a futam elején összeért a McLaren dán versenyzőjével, aminek következtében jobb hátsó defektet kapott, így majd’ egy teljes kört lassú tempóban kellett megtennie, majd a kerékcsere után a mezőny végéről kezdhette meg a felzárkózást.

Bár mindent megtett, végül csak a pontot nem érő 12. pozícióban végzett, pedig úgy gondolja, hogy ott lehetett volna csapattársa, Fernando Alonso környékén, aki a negyedik helyen futott célba.

„Nem láttam, mi történt, csak hallottam, hogy az első szárnya megüt, és a kerekem megsérült” – mondta Räikkönen. „Nem éreztem semmit, de egyértelmű, hogy ez tönkretette a versenyemet.”

„Az autó is megsérült, ami miatt kisebb lett a leszorító erőm, ugyanis a gumi megsértette az autó fenéklemezét. Éppen ezért nehéz megmondani, hogy mennyire lettünk volna jók, de jól kezdtünk, és tartani tudtam volna a lépést Fernandóval, de az ütközés mindent tönkretett.”

Raikkönen az első két versenyen mindössze hat pontot szerzett, miközben Alonsónak 24 pontja van. A finn pilóta azonban nem aggódik emiatt.

„Természetesen nem egy ideális kezdés, de a mai napon nem hibáztunk, a történtekért sem hibáztathatjuk magunkat, más hibája miatt fizettünk komoly árat” – folytatta.

„Nem volt szerencsénk, de ez is része a versenyzésnek. Most azon kell lennünk, hogy jobb munkát végezzünk a következő versenyen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek