Räikkönen már idén átülhet a Sauberbe

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

Lapértesülések szerint már pénteken a Sauber gyárába látogatott a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen – a finn akár már októberben vezetheti a csapat autóját.

Räikkönen az idei szezont követően távozik a Ferraritól, a Forma-1-től azonban nem vesz búcsút, hiszen 2 éves szerződést kötött a Sauberrel.

Mivel a „Jégember” nem lakik messze a svájci istálló hinwili központjától, a hírek szerint már pénteken ellátogatott a csapat gyárába.

Räikkönen állítólag találkozott a Sauber kulcsembereivel, sőt, mintát is vettek róla az ülés elkészítéséhez. A finn ugyanis akár már idén vezetheti a svájci istálló versenygépét – erre a Mexikói Nagydíjat követő gumiteszten kerülhet sor, ahol ezúttal a Sauber segíti majd a Pirelli munkáját.

Az olasz gumigyártó múlt héten is tesztelt Franciaországban a Mercedes és a Ferrari segítségével – utóbbi csapat pedig Sebastian Vettel mellett nem Räikkönent, hanem Charles Leclercet ültette autójába az egyik tesztnap során.

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek