Räikkönen már idén átülhet a Sauberbe

Fotó: Singapore GP Media
Kimi Raikkonen, Ferrari in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Circuit, Singapore, Thursday 13 September 2018. Räikkönen

Lapértesülések szerint már pénteken a Sauber gyárába látogatott a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen – a finn akár már októberben vezetheti a csapat autóját.

Räikkönen az idei szezont követően távozik a Ferraritól, a Forma-1-től azonban nem vesz búcsút, hiszen 2 éves szerződést kötött a Sauberrel.

Mivel a „Jégember” nem lakik messze a svájci istálló hinwili központjától, a hírek szerint már pénteken ellátogatott a csapat gyárába.

Räikkönen állítólag találkozott a Sauber kulcsembereivel, sőt, mintát is vettek róla az ülés elkészítéséhez. A finn ugyanis akár már idén vezetheti a svájci istálló versenygépét – erre a Mexikói Nagydíjat követő gumiteszten kerülhet sor, ahol ezúttal a Sauber segíti majd a Pirelli munkáját.

Az olasz gumigyártó múlt héten is tesztelt Franciaországban a Mercedes és a Ferrari segítségével – utóbbi csapat pedig Sebastian Vettel mellett nem Räikkönent, hanem Charles Leclercet ültette autójába az egyik tesztnap során.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél