Räikkönen már nem tárgyal a Red Bull Racinggel - F1VILÁG.HU

Räikkönen már nem tárgyal a Red Bull Racinggel

HIRDETÉS

Biztosan nem szerződik a Red Bull Racing csapatához a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen – erősítette meg a finn versenyző menedzsere, Steve Robertson a minap.


Biztosan nem szerződik a Red Bull Racing csapatához a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen – erősítette meg a finn versenyző menedzsere, Steve Robertson a minap.

A Sport Bild című német lap számolt be szombaton arról, a Milton Keynes-i alakulat döntött arról, hogy 2014-ben a most még a Toro Rosso színeiben versenyző Daniel Ricciardo veszi át a távozó Mark Webber helyét.

A Red Bull Racing Kimi Räikkönennel, és állítólag Fernando Alonsóval is tárgyalt – előbbi versenyző menedzsere a Turun Sanomat című finn lapnak nyilatkozva megerősítette, az egyeztetések nem jártak eredménnyel, így a finn jövőre biztosan nem szerződik a világbajnok csapathoz.

„Így igaz. Kimi nem fog a Red Bullnál versenyezni 2014-ben. Voltak egyeztetések, de nem sikerült dűlőre jutni” – mondta Steve Robertson.

Bár a Red Bull egyelőre még nem jelentette be Daniel Ricciardo szerződtetését, Räikkönen menedzsere szerint mindez csupán formaság. A hivatalos megerősítésre akár már a hétvégi Belga Nagydíjon sor kerülhet, de az sem kizárt, hogy a csapat megvárja a monzai fordulót.

A sikertelen tárgyalások után Räikkönen számára tehát a legjobb opciónak az tűnik, ha 2014-ben is a Lotusnál folytatja versenyzői pályafutását, Robertson azonban elárulta, több csapattal is egyeztetéseket folytatnak.

„Meggyőződésünk, hogy Kimi jövőre is az F1-ben lesz” – magyarázta. „Vannak opcióink – több is –, és tovább folytatom az egyeztetéseket bizonyos csapatokkal. Bízom benne, hogy a közeljövőben sikerül rendezni a dolgokat.”

A 33 esztendős versenyző a pletykák szerint 2014-ben visszatérhet egykori sikereinek színhelyére, a Ferrarihoz.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!