Verstappen vs. Ocon

Räikkönen még nem tudja, rajthoz áll-e Koreában

Kimi Räikkönen elmondta, hogy a Koreai Nagydíj pénteki első szabadedzését követően mérlegeli majd, hogy vállalja-e a versenyzést a jövő hétvégi megmérettetésen.


Kimi Räikkönen elmondta, hogy a Koreai Nagydíj pénteki első szabadedzését követően mérlegeli majd, hogy vállalja-e a versenyzést a jövő hétvégi megmérettetésen.

A Lotus versenyzője kis híján kihagyni kényszerült a Szingapúri Nagydíjat, ahol komoly hátfájdalmakra panaszkodott, amely még egy 2001-es tesztbaleset folyománya.

Räikkönen csak a 13. pozícióba tudta kvalifikálni magát, azonban a versenyen feltámadt, és végül a harmadik helyen végzett, ezzel újabb dobogós helyezést szerezve csapatának.

A finn pilóta ugyan elmondta, hogy már sokkal jobban érzi magát, azonban hozzátette, hogy egyelőre még nem tudja felmérni, milyen fizikai állapotban van, ahhoz az kell, hogy jövő pénteken autóba üljön és kihajtson a koreai pályára.

„Jobb, mint szombaton volt Szingapúrban, amikor borzalmasan éreztem magam” – mondta. „A fontos az volt, hogy tudtam versenyezni, és elég jó munkát végeztünk, amit a dobogós helyezésünk is bizonyít.”

„Nem ez az első alkalom, hogy ilyen jellegű problémáim vannak, hiszen már régóta küszködök a hátammal. Majd meglátjuk, miként érzem magam, mikor pénteken pályára hajtok Koreában.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek