Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Meglepne, ha nem harcolhatnánk a győzelemért Bakuban

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, óriási meglepetés lenne az, ha nem harcolhatnának a győzelemért a hétvégi Azeri Nagydíjon.

A patinás olasz istálló Sebastian Vettel révén a szezon első három versenyéből kettőt megnyert.

Räikkönen Bakuban azt mondta, mivel a Ferrari autója eddig minden típusú pályán jól működött, feltehetően Azerbajdzsánban is versenyképesek lesznek.

„Ez egy másmilyen pálya, egy utcai helyszín. Eléggé nyitott, eltekintve az óvárosi résztől” – mondta a finn.

„Elég kevés leszorítóerőre van szükség. Ez lesz az első olyan pálya, melyen kis leszorítóerejű csomaggal körözünk, szóval látnunk kell, hol állunk.”

„De az autónk eddig mindenhol jó volt, szóval meglepő lenne, ha nem lennénk elöl, vagy nem lenne esélyünk a győzelemért harcolni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek