Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Megpróbálunk tovább gyorsulni az időmérőre

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Jó formában kezdte hazai hétvégéjét, az Olasz Nagydíjat a Ferrari csapata. A második gyakorláson Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, Kimi Räikkönen pedig a 2. helyen zárt.

Räikkönen az edzésnap végén elárulta, örül annak, hogy legalább az egyik tréninget száraz pályán teljesíthették, hiszen így legalább látják, hogy egy meglehetősen jó versenyautóval rendelkeznek Monzában is.

„A délelőtti edzést esőben teljesítettük, és csak keveset tudtunk körözni, a második gyakorláson viszont a pályafeltételek már ismét a megszokottak voltak” – mondta a finn.

„A körülmények mindenkit ugyanúgy érintettek – az időjáráson nem tudunk változtatni. Azt gondolom, elég szerencsések voltunk ma, hogy legalább az egyik edzést szárazon futhattuk.”

„Mindkét gumikeverék rendben volt, de nyilván olyan sokat nem köröztünk ma. Nyilván ismét egy másik pályára érkeztünk, szóval finomhangolnunk kellett a beállításokat, de az első körökben sem volt olyan rossz.”

Räikkönen elárulta, természetesen mindent megtesznek azért, hogy egy kicsit gyorsuljanak az időmérőre.

„Most ki kell elemeznünk a gyűjtött adatokat, és javulnunk egy kicsit holnapra.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek