Räikkönen megrovást kapott Monacóban - F1VILÁG.HU

Räikkönen megrovást kapott Monacóban

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen megrovásban részesült, amiért ütközött Kevin Magnussen McLarenjével a Monacói Nagydíj utolsó köreiben.


Kimi Räikkönen megrovásban részesült, amiért ütközött Kevin Magnussen McLarenjével a Monacói Nagydíj utolsó köreiben.

A Ferrari finn pilótája a hetedik pozícióért volt harcban Magnussennel, és hat körrel a vége előtt a visszafordítóban beszúrt a dán mellé, ám túlságosan optimista volt, mert nem tudott elfordulni, így összekoccantak.

Magnussen azt mondta az incidens után, hogy egyértelműen Räikkönen hibája volt az ütközés.

„Bezártam a kaput a Löws-nél, de ennek ellenére beszúrt” – mondta az újonc, aki végül csak a 10. lett egy motorprobléma miatt.

Räikkönen egyébként a harmadik helyen haladt a futam első felében, azonban a második biztonsági autós fázisban ütközött Max Chilton Marussiájával, ami miatt egy extra kiállást kellett beiktatnia, és visszaesett a 14. pozícióba.

A finn pilóta bevallotta, hogy ezt követően úgy döntött, agresszívebb manőverekkel próbálja meg valamelyest enyhíteni helyzetet és így próbál meg felzárkózni.

„Megpróbáltam a belső íven elmenni mellette, de nem tudtam befordulni” – mondta Räikkönen az incidensről. „Egy kicsit balra húzott én rámentem a rázókőre, és nagyon közel volt a kanyar, a falat érintettem, így vissza kellett tolatnom.”

„Nem mentem neki, csak mikor elkezdtem tolatni, mert mögöttem volt. Mindenesetre nem igazán aggódom emiatt, néhány pontot szerezhettem volna, de az semmiség, nem ez a lényeg, én azért vagyok itt, hogy győzzek, semmi más eredmény nem érdekel.”

Ami a Chilton incidenst illeti, Räikkönen elmondta, hogy a Marussia versenyzője teljesen tönkretette a futamát azzal, hogy ütközött vele, aminek következtében az egyik hátsó kereke defektet kapott.

Hirdetés

„Valamilyen okból kifolyólag hátulról nekem hajtott és megsérült a gumim” – mondta. „Nem is értem, mit gondolt, talán azt hitte, hogy félreállok abban a szűk kanyarban. Mindenesetre ez teljesen tönkretette a versenyemet, vége is lett az egésznek.”

„Jó pozícióban voltam, a sebességem is rendben volt, de mindez semmit nem ér. Azonban nem a mi hibánk volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!