Räikkönen: A Mercedes egy orrhosszal előrébb jár

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
SPIELBERG,AUSTRIA,09.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Kimi Raikkoenen (FIN/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.

A harmadik legjobb idővel zárta a Brit Nagydíj pénteki edzésnapját a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen – a „Jégember” azt reméli, a szombati időmérőre sikerül tovább javítaniuk.

Räikkönen a nyitóedzések után újságíróknak elárulta, pontosan tudják, hogy a Mercedes csapata még előttük jár, ezért keményen kell dolgozniuk azért, hogy felzárkózzanak.

A Ferrari versenyzője mindazonáltal úgy véli, elégedettek lehetnek a pénteken látottakkal – messzemenő következtetéseket azonban még nem tudnak levonni.

Elég jó napot zártunk, de persze lehetett volna jobb is – mint mindig” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Viszont nem voltak különösebb gondjaink, szóval azt gondolom, jól indult a hétvége. Nem voltunk olyan rosszak ma, de a szombat egy új nap lesz. Nem tudom, hogy egy szinten vagyunk-e a Mercedesszel. Meggyőződésem, hogy tovább javulhatunk még, de azt nem tudom, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy az élen harcoljunk.”

„Majd holnap meglátjuk – illetve leginkább vasárnap.”

Kimi Räikkönen és csapattársa, Sebastian Vettel Silverstone-ban a Ferrari új fejlesztésű motorját használja, mely a hírek szerint mintegy 15 lóerővel erősebb elődjénél.

„A motor új, és egyértelmű, hogy előrelépést jelent a korábbi verzióhoz képest” – mondta ezzel kapcsolatban Räikkönen.”

„Nem jelentős a fejlődés, de olyasvalamiről van szó, amit már régóta terveztünk. A mai nap alapján még nehéz megmondani, hogyan állunk. De nyilván nem rosszul. Simábban mentek a dolgok, mint múlt héten.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari számára elérhető lesz-e az első rajtsor, a finn így felelt: „Nem tudom megmondani. A Mercedes még egy orrhosszal előrébb jár. De még csak péntek van. Holnap megpróbálunk jobbak lenne, aztán majd meglátjuk, hogy alakul. De remélem, hogy jobban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél