Räikkönen: Minden eszközöm megvolt, hogy gyorsabb legyek

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője úgy érzi, még gyorsabb is lehetett volna a Brit Nagydíj időmérőjén – pedig így is alig maradt el a pole pozíciótól.

A finn versenyző csak a 3. rajtkockából várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi versenyen, pedig lemaradása csupán 98 ezredmásodperc volt a pole pozíciót érő időtől.

Räikkönent az időmérőt követően megkérdezték, hogy elégedett-e az eredményével: „Nem igazán” – válaszolta a finn.

A Ferrari versenyzője elmondta, hibázott gyorskörén, emiatt értékes időt veszített, és úgy érzi, enélkül még jobb eredményt érhetett volna el.

„Azt hiszem, minden eszközöm megvolt ma arra, hogy még gyorsabb legyek, de megcsúszott az autó eleje a 16-os kanyarban az utolsó körömön.”

„Úgy gondolom, hogy holnap rendben lesz az autónk. Az biztos, hogy a győzelmet tűzzük ki célul.

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek