Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Minden okunk megvan az elégedettségre

Habár alakulhatott volna jobban is a szezon első két versenyhétvégéje, a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen összességében elégedett a szezon eddig eltelt részével.


Habár alakulhatott volna jobban is a szezon első két versenyhétvégéje, a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen összességében elégedett a szezon eddig eltelt részével.

A finn versenyző elárulta, tudja, hogy a problémák nélkül mind Ausztráliában, mind Malajziában végezhetett volna jobb pozícióban, azonban nem csalódott, mivel úgy érzi, a gárda E20-as versenygépe minden pályán képes jó teljesítményt nyújtani.

„Eddig többé-kevésbé rendben mentek a dolgok, az E20-as egyértelműen jó autónak tűnik” – mondta Räikkönen.

„Dolgozunk azon, hogy a kormányt megfelelően beállítsuk, és már majdnem sikerült is megoldani a problémát. Az autó sebessége jó, legyen szó akár időmérőről, akár versenyről. Viszont két frusztráló futam volt amiatt, ahonnan rajtolnunk kellett. Nem kellett volna annyira hátra kerülnünk Ausztráliában, és a váltócsere miatt kapott büntetés is értékes pozíciókba került Malajziában.”

„Az autó az időmérőn, és a két versenyen is nagyon jó volt. Romain harmadik volt Ausztráliában, én pedig ötödik Malajziában. Sepangban lehetett volna jobb is, a Q3-ban ugyanis elkövettem néhány hibát, így veszítettem egy kis időt. Szóval az ötödik helynél előrébb is végezhettünk volna az időmérőn, lehettünk volna negyedikek, de akár harmadikak is.”

Räikkönen hozzátette, várja már a jövő hétvégi Kínai Nagydíjat, és miután tudja, hogy csapata keményen dolgozik az idei versenygép továbbfejlesztésén, optimista is.

„2007-ben nyertem Kínában, ami remek érzés volt, pláne úgy, hogy akkor a bajnoki címet is bezsebeltem. Egy épített versenypályáról beszélünk, és jó lehetőségek vannak az előzésre. Az autónk jónak tűnik, tehát meglátjuk, mi történik majd, ha elkezdődik a hétvége.”

„A csapat nagyon keményen dolgozik azon, hogy továbbra is jó irányba haladjunk. Nyilvánvalóan jó és szolid autóval rendelkezünk, melyre építhetünk. Eddig mindenhol gyors volt. A kapcsolatom jó a csapattal, világos, hogy ők is imádják a versenyzést, akárcsak én, és csakis így lehet a legtöbbet kihozni a szezonból.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek