Räikkönen: Minden okunk megvan az elégedettségre - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Minden okunk megvan az elégedettségre

HIRDETÉS

Habár alakulhatott volna jobban is a szezon első két versenyhétvégéje, a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen összességében elégedett a szezon eddig eltelt részével.


Habár alakulhatott volna jobban is a szezon első két versenyhétvégéje, a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen összességében elégedett a szezon eddig eltelt részével.

A finn versenyző elárulta, tudja, hogy a problémák nélkül mind Ausztráliában, mind Malajziában végezhetett volna jobb pozícióban, azonban nem csalódott, mivel úgy érzi, a gárda E20-as versenygépe minden pályán képes jó teljesítményt nyújtani.

„Eddig többé-kevésbé rendben mentek a dolgok, az E20-as egyértelműen jó autónak tűnik” – mondta Räikkönen.

„Dolgozunk azon, hogy a kormányt megfelelően beállítsuk, és már majdnem sikerült is megoldani a problémát. Az autó sebessége jó, legyen szó akár időmérőről, akár versenyről. Viszont két frusztráló futam volt amiatt, ahonnan rajtolnunk kellett. Nem kellett volna annyira hátra kerülnünk Ausztráliában, és a váltócsere miatt kapott büntetés is értékes pozíciókba került Malajziában.”

„Az autó az időmérőn, és a két versenyen is nagyon jó volt. Romain harmadik volt Ausztráliában, én pedig ötödik Malajziában. Sepangban lehetett volna jobb is, a Q3-ban ugyanis elkövettem néhány hibát, így veszítettem egy kis időt. Szóval az ötödik helynél előrébb is végezhettünk volna az időmérőn, lehettünk volna negyedikek, de akár harmadikak is.”

Räikkönen hozzátette, várja már a jövő hétvégi Kínai Nagydíjat, és miután tudja, hogy csapata keményen dolgozik az idei versenygép továbbfejlesztésén, optimista is.

„2007-ben nyertem Kínában, ami remek érzés volt, pláne úgy, hogy akkor a bajnoki címet is bezsebeltem. Egy épített versenypályáról beszélünk, és jó lehetőségek vannak az előzésre. Az autónk jónak tűnik, tehát meglátjuk, mi történik majd, ha elkezdődik a hétvége.”

„A csapat nagyon keményen dolgozik azon, hogy továbbra is jó irányba haladjunk. Nyilvánvalóan jó és szolid autóval rendelkezünk, melyre építhetünk. Eddig mindenhol gyors volt. A kapcsolatom jó a csapattal, világos, hogy ők is imádják a versenyzést, akárcsak én, és csakis így lehet a legtöbbet kihozni a szezonból.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!