Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Räikkönen: Most jó nézni az F1-et

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője szerint most igazán érdemes F1-et nézni a szurkolóknak, ugyanis szerinte is kiszámíthatatlan, hogy a következő versenyhelyszínen éppen ki lesz a befutó.

Räikkönen szerint nagyon nehéz megmondani, hogy jelenleg hogy alakulnak az erőviszonyok, hiszen az elmúlt versenyen is több olyan tényező volt, ami jelentősen befolyásolta a végeredményt – és ez bármikor előfordulhat.

„Ha bárkit megkérdezel, nem lesz könnyű válaszolnia erre” – mondta. „Azt hiszem, a végeredmény nagymértékben múlt azon [Kínában], hogy valakiknek frissebbek voltak a gumijai, mint másoknak, és mások mennyire tudták ezt ellensúlyozni.”

„Nyilvánvalóan ez jelentős részét képezi a játéknak, emiatt nagy különbségek voltak, és a biztonsági autó is ezt okozta. Tiszta tempó alapján, úgy, hogy mindenki ugyanolyan gumin van a versenyen… Ezt nagyon nehéz megmondani.”

A szezon első két versenyhétvégéjét a Ferrari nyerte, míg Kínában a Red Bull és Daniel Ricciardo tudott a dobogó legfelső fokára állni. Räikkönen szerint izgalmasan alakul az eddigi szezon, és a következő versenyen már lehet, hogy egy újabb forgatókönyvet láthat majd a közönség.

„Azt hiszem, jó nézni az F1-et mindenkinek, mert senki nem tudja igazán, hogy ki fog nyerni” – mondta a finn. „Futamról futamra változik, és kis változások nagy különbségeket okoznak. Csak várni kell, és majd meglátjuk. Talán hétvégéről hétvégére változik majd, és azon múlik, hogy ki, milyen abroncson van.”

Szólj hozzá!