Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Most jó nézni az F1-et

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője szerint most igazán érdemes F1-et nézni a szurkolóknak, ugyanis szerinte is kiszámíthatatlan, hogy a következő versenyhelyszínen éppen ki lesz a befutó.

Räikkönen szerint nagyon nehéz megmondani, hogy jelenleg hogy alakulnak az erőviszonyok, hiszen az elmúlt versenyen is több olyan tényező volt, ami jelentősen befolyásolta a végeredményt – és ez bármikor előfordulhat.

„Ha bárkit megkérdezel, nem lesz könnyű válaszolnia erre” – mondta. „Azt hiszem, a végeredmény nagymértékben múlt azon [Kínában], hogy valakiknek frissebbek voltak a gumijai, mint másoknak, és mások mennyire tudták ezt ellensúlyozni.”

„Nyilvánvalóan ez jelentős részét képezi a játéknak, emiatt nagy különbségek voltak, és a biztonsági autó is ezt okozta. Tiszta tempó alapján, úgy, hogy mindenki ugyanolyan gumin van a versenyen… Ezt nagyon nehéz megmondani.”

A szezon első két versenyhétvégéjét a Ferrari nyerte, míg Kínában a Red Bull és Daniel Ricciardo tudott a dobogó legfelső fokára állni. Räikkönen szerint izgalmasan alakul az eddigi szezon, és a következő versenyen már lehet, hogy egy újabb forgatókönyvet láthat majd a közönség.

„Azt hiszem, jó nézni az F1-et mindenkinek, mert senki nem tudja igazán, hogy ki fog nyerni” – mondta a finn. „Futamról futamra változik, és kis változások nagy különbségeket okoznak. Csak várni kell, és majd meglátjuk. Talán hétvégéről hétvégére változik majd, és azon múlik, hogy ki, milyen abroncson van.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Friss hírek