Räikkönen motorgondok miatt pörgött Kanadában - F1VILÁG.HU

Räikkönen motorgondok miatt pörgött Kanadában

HIRDETÉS

Motorhiba miatt pördült meg a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen – derült ki nemrég.


Motorhiba miatt pördült meg a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen – derült ki nemrég.

A 2007-es év legjobbja a montreali hétvége során kétszer is megpördült a hajtűben, és bár sokan úgy vélték, vezető hiba okozta mindezt, Räikkönen elárulta, mindkét esetben motorral kapcsolatos problémák hátráltatták.

„A szabadedzésen pontosan ugyanaz történt, mint a verseny, épp ugyanúgy pördültem meg” – magyarázta a Ferrari versenyzője Spielbergben.

„Több dolog is összejött, és egyszerűen megtörtént. Most már ismerjük ezt a jelenséget, sőt, talán már a szabadedzés után ismertük, de nem fektettünk elég energiát abba, hogy ne történjen meg ismét.”

„Most viszont már tudom, hogy sok változtatást eszközöltünk annak érdekében, hogy többet ne történjen hasonló.”

Räikkönen kifejtette, bízik abban, hogy a Red Bull Ring vonalvezetése jobban fekszik majd az F14 T kódjelű versenygépnek, mint a montreali aszfaltcsík.

„Szerintem ez a pálya jobb lehet számunkra, mint a kanadai” – mondta.

„Persze nem sokban különbözik a montrealitól, ahol voltak hosszú egyenesek és lassítók. Itt is vannak hosszú egyenesek, valamint tempós kanyarok.”

„Jelenleg úgy fest, Bahrein és Kanada a legnehezebb helyszínek számunkra. Remélhetőleg jól teljesítünk majd itt, de mindez csak találgatás. Majd meglátjuk, hogy megy pénteken, akkor már lesz némi elképzelésünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen motorgondok miatt pörgött Kanadában
Perez majdnem kiesett a Q1-ben, mielőtt második rajthelyet szerzett
Sainz miatt megóvja az időmérő eredményét az Aston Martin!
Verstappen: Az időmérőre sikerült még jobbá tennünk az autót
Sainz megoldotta, hogy ne érje túl nagy ütés a Ferrarit
Hamilton hibázott, esőben bízik a versenyen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!