Räikkönen: Nagy kérdőjel még az Alfa Romeo formája - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Nagy kérdőjel még az Alfa Romeo formája

HIRDETÉS
A 2007-es év Forma-1-es világbajnoka, Kimi Räikkönen szerint egyelőre „nagy rejtély” az, hogy új csapata, az Alfa Romeo milyen pozíciót foglal el a jelenlegi mezőnyben.
Fotó: Alfa Romeo Racing

A korábban Sauber néven szereplő istálló számára biztatóan alakult az előszezon, Räikkönen azonban azt mondja, még bőven van hová fejlődniük a C38-as kódjelű versenyautóval.

Emiatt pedig azt is nehéz megmondani, az erőviszonyok tekintetében hogyan áll a csapat.

„Nagy rejtély. Mindent beleadunk majd, és aztán meglátjuk, mire megyünk az első versenyen” – mondta Räikkönen.

„Nem tartunk 100 százalékban ott, ahol szeretnénk, de szerintem mindenki más ezt mondaná.”

Amikor a Motorsport.com arról kérdezte, ki tudta-e hozni a maximumot új autójából, a finn így felelt: „Nem hinném, hogy teljesen úgy állunk, ahogy szeretnénk. A körülmények mindig eltérnek attól, amilyenekkel egy versenyhétvégén találkozunk, főleg a hűvös idő miatt. És nem is nagyon mentünk a legjobb köridőkre.”

„Különböző gumikat próbálgattunk, voltak dolgok, amiket meg kellett tanulni. Elég trükkös volt jó köridőt futni a lágyabb gumikkal. Magunkkal visszük azt, amit megtanultunk, és aztán meglátjuk, mire megyünk a melegebb időben.”

Räikkönen azt mondja, új csapata egyértelműen a fejlődés jeleit mutatja.

„Ez egy kisebb csapat, kevesebb forrással rendelkezünk, de szerintem mindenki remek munkát végez. Szolid csomaggal rendelkezünk. Van néhány dolog, amiben fejlődnünk kell, de képesek vagyunk harcolni.”

„Azt nem tudom, hogy ötödikek vagyunk-e, vagy tizedikek, szerintem elég szoros lesz a középmezőny. Ha jól végezzük a dolgunkat, sokkal előrébb is kerülhetünk, mint akkor, ha van egy rossz napunk. Minden, amit tehetünk, hogy a legjobbat nyújtjuk, aztán majd kiderül, hogyan alakul az első verseny.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!