Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Nagy tempóval falnak mentem, csoda, hogy célba értem

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, szerencsésnek mondhatja magát, hogy célba tudott érni a vasárnapi Azeri Nagydíjon, a verseny egy pontján ugyanis nagy tempóval eltalálta a pályát szegélyező korlátot.

A korábbi világbajnok a 6. helyről vágott neki a bakui versenynek, és már rögtön az első körben összeakaszkodott a Force India versenyzőjével, Esteban Oconnal. Míg a francia pilóta kiesett, Räikkönen folytatni tudta, ám 3 körrel a leintés előtt nagy tempónál eltalálta a pályát szegélyező falat.

Räikkönen végül bejött a 2. helyen, elmondása szerint pedig szerencsés, hogy egyáltalán befejezte a futamot.

„Az újraindítás utáni első körben az egyenes előtti kis törésben teljes sebességgel eltaláltam a belső falat” – mondta Räikkönen.

„Szerencsés vagyok, hogy nem szállt el az első kerék. Arra számítottam, hogy kicsúszok, de szerencsém volt.”

Räikkönen egyébként még a futam előtt, a rajtrácsra vezető körében is majdnem összetörte autóját.

„Kis híján nekimentem a falnak a rajtrácsra vezető körben. Sok meleg pillanatom volt. Nagyon a határon voltunk, nem volt könnyű dolog. Nem volt túl élvezetes, néhány kör igazán jó volt, és volt, hogy arra kellett törekednem, hogy ne menjek a falnak.”

„Érzésre rendben volt, de a következetességgel bajok voltak, szóval úgy voltam fele, csak menjek olyan gyorsan, amennyire lehet, viszont egy kicsit biztonságosabban.”

„Bizonyos dolgok a kezünkre játszottak ma, de bármi is történt elől, azok egyéni hibák voltak. A Red Bullokat látva biztos voltam abban, hogy valami történni fog. Mi viszont kimaradtunk a bajból, és tudván, hogy mi történt tavaly, úgy voltunk vele, ez kifizetődő lesz.”

A verseny első körében kieső Ocon egyébként élesen bírálta Räikkönent, a finn azonban azt mondja, a francia egyszerűen ráhúzta az autót.

„Azt hittem, tudja, hogy ott vagyok, hiszen közvetlenül mellette voltam” – mondta a Ferrari pilótája.

„Megsérült az első szárnyunk és a gumink is tönkrement. Szárnyat kellett cserélnünk, de még nem néztem meg, hogy mennyire sérült az autó további része. Egy kicsit küszködtem a gumikkal, de biztos vagyok benne, hogy nem volt olyan komoly sérülés.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek