Megosztás:

Räikkönen: Nagyon fontos a hungaroringi teszt

Räikkönen is autóba ül majd a hungaroringi teszten.
Räikkönen is autóba ül majd a hungaroringi teszten. © Hungaroring Media

Rendkívül hasznos lesz a kétnapos hungaroringi teszt a Ferrari Forma-1-es csapata számára – ezt nyilatkozta nemrég az F1Vilag.hu-nak Kimi Räikkönen, a patinás istálló finn világbajnoka.

A múlt hétvégi Magyar Nagydíjat követő kedden és szerdán Magyarországon tesztel az F1-es mezőny, itt tartják ugyanis a második idényközi kollektív gyakorlást.

Bár a Ferrari Sebastian Vettel vezetésével kettős győzelmet aratott múlt vasárnap a Hungaroringen, a nyári szünet előtti kétnapos tesztprogram kétségkívül nagyon hasznos lesz majd a maranellóiaknak, hiszen a többi csapathoz hasonlóan lehetőségük lesz arra, hogy kipróbálják vadonatúj fejlesztéseiket.

Bár kedden még Charles Leclerc rója a köröket a csapat autójával, szerdán várhatóan Vettel és Räikkönen is autóba ül majd a Hungaroringen.

„A hungaroringi teszt nyilvánvalóan fontos” – mondta a 2007-es év világbajnoka, Kimi Räikkönen az F1Vilag.hu kérdésére a Hungaroringen.

„Nem sok pályaidőnk van úgy egyébként, persze szimulációkat és ehhez hasonló dolgokat el lehet végezni, de kétségkívül az a legjobb, ha lehetőség van tesztelni a versenypályán.”

„Itt a Hungaroringen most van 2 tesztnapunk. Majd kiderül, hogy mivel állunk elő, és mikkel próbálkozunk, de kétségkívül hasznos lesz a program.”

„Ráadásul egy kicsit nagyobb szabadságunk is van, és persze több időnk arra, hogy kipróbáljunk bizonyos dolgokat, és tanuljunk.”

A Forma-1-es tesztet egyébként az F1Vilag.hu-n szöveges tudósítás formájában Ön is figyelemmel kísérheti, ha IDE kattint!

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Magyar Nagydíjat követően 2 napot tölt el teszteléssel a Forma-1 mezőnye a Hungaroringen. Az...

Hozzászólások

( komment)