Megosztás:

Räikkönen: Nagyon furcsa, ami történt

Räikkönen a harmadik helyre csúszott vissza a gumiprobléma miatt.
Räikkönen a harmadik helyre csúszott vissza a gumiprobléma miatt. © Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője szerint megint a balszerencse fosztotta meg őket attól, hogy jó eredményt érjenek el – érthetetlen számára, mi történt az abroncsával.

Räikkönen kerekéről a verseny vége előtt 3 körrel vált le a futófelület, emiatt a finn pilótának a második helyről kellett a bokszba hajtania kerékcserére. Ezzel a harmadik pozícióba csúszott vissza, és Valtteri Bottast, a Mercedes pilótáját kellett maga elé engednie – a finn értetlenül áll a helyzet előtt, ugyanis semmi előjele nem volt annak, hogy a gumik rossz állapotban lennének.

„Nem tudom, mi történt, a gumi egyszerűen megadta magát” – mondta. „Nem hiszem, hogy rámentem volna valamire. Előtte minden normális volt, aztán Sebastiannal is valami hasonló történt. Nagyon furcsa.”

„Nem durrant szét a gumi, a futófelület egyszerűen levált. Nem tudom azt mondani, hogy üldöz minket a szerencse, mert mindig történik valami, ami megakadályoz minket abban, hogy jó eredményt érjünk el” – folytatta a finn.

A történtek ellenére a finn pilóta úgy gondolja, ma a Ferrari nem volt elég gyors, de sikerült a maximumot nyújtaniuk a futamon.

„Azt hiszem, előtte mindent kihoztunk a lehetőségeinkből: az autó jó volt, de a Mercedesekkel szemben nem eléggé. Nagyjából olyan volt, mint pénteken, nem olyan jó, mint szombaton. Megpróbáltam tartani Lewist, de nem sikerült.”

A mezőny két hét múlva Magyarországra látogat, Räikkönen pedig úgy gondolja, a Hungaroringen nagyobb esélyük lesz a Mercedesszel szemben, mint Silverstone-ban.

„A magyarországi pálya jobban passzol majd az autónkhoz, mint Silverstone” – mondta.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, Max Verstappen vezetési stílusa sokat...

Hozzászólások

( komment)