Raikkönen nagyon sajnálja, hogy kiütötte Sutilt - F1VILÁG.HU

Raikkönen nagyon sajnálja, hogy kiütötte Sutilt

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen elnézést kért Adrian Sutiltól, amiért kilökte őt a Monte-Carlói Nagydíjon, ahol minden esélye megvolt arra, hogy pályafutása legjobb eredményét zsebelje be, negyedik pozíciójával.

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen elnézést kért Adrian Sutiltól, amiért kilökte őt a Monte-Carlói Nagydíjon, ahol minden esélye megvolt arra, hogy pályafutása legjobb eredményét zsebelje be, negyedik pozíciójával.

A Force India német versenyzője már a zsebében érezhette az előkelő negyedik helyet, mikor a mögötte haladó Kimi Raikkönen az alagútból kijőve elvesztette autója felett az uralmát, és nyílegyenesen belerohant az előtte álló Sutilba.

A Force India versenyzőjének autója olyannyira megsérült, hogy fel kellett adnia a küzdelmet, miközben Raikkönen visszatért a boxba egy új orrkúpért, és végül a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

“Azt gondolom, hogy a fékeim még egy kicsit hidegek voltak, és blokkolt a hátsó tengely” – mondta Raikkönen a riportereknek. “Majdnem eldobtam az autómat, de sajnos nekiütköztem. Sajnálom, ami történt, mert nincsenek gyakran olyan pozícióban, hogy esélyesek lennének a pontszerzésre.”

“Éppen ezért nagyon sajnálom, ami történt, de nem tudtam mit tenni. Megpróbáltam lelassítani, de nem volt hova mennem, nem tudtam már megállni, és elvesztettem az ötödik helyet.”

“Ahogy azt már mondtam is, nagyon sajnálom, ami történt. Elnézést kérek tőle, és a csapattól is, hiszen ritkán adatik meg nekik az, hogy a negyedik helyen végezzenek. Nem is beszélve arról, hogy mindez Monacóban történt. Ez sokkal fájóbb neki, mint nekem, de egy versenybaleset volt, és nem tudtam elkerülni. Nem volt elég hely, és nem tudtam lelassítani.”

“Egy sima versenybaleset volt. Blokkoltak a hátsó kerekeim az egyik bukkanón, és onnantól kezdve már nem tudtam mit tenni, képtelen voltam megállítani az autót. Egyszerűen nem tudtam elkerülni az ütközést, bármennyire is akartam.”

Raikkönen vélhetően minél előbb el szeretné felejteni a mai versenyt, ahol képtelen volt felvenni a tempót a futamgyőztes Lewis Hamiltonnal, és saját csapattársával, Felipe Massával.

“Nem ez volt életem legjobb versenye, de ez a versenyzés. Néha jobban, néha gyengébben szerepelsz, ebbe bele kell törődnöd. Vétettem néhány hibát, a csapat is hibázott, és megfizettük az árát. Azonban már a következő futamra koncentrálok, ahol bízom benne, hogy jobbak leszünk” – tette hozzá a finn versenyző, aki elvesztette vezető pozícióját a bajnokságban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!