Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Nehéz azt mondani a fiamnak, hogy „2 hét múlva jövök”

Fotó: Singapore GP Media

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője családi kulisszatitkokat árult el, és bevallotta, olykor nagyon nehéz elutazni, és otthon hagyni gyermekeit egy-egy F1-es hétvége előtt.

Räikkönen a versenyzésen kívül köztudottan nem szeret semmit a Forma-1-ben: a média, a pr-események mind-mind megterhelőek számára, és most elárulta, az utazás is ilyen „szükséges rossz”. A Ferrari pilótája az olasz Motorsportnak adott interjújában elárulta, olykor szívesebben maradna otthon, mert nem szeret a repülőn ülni és utazni.

„Sokszor, sőt legtöbbször így van” – válaszolta Räikkönen a kérdésre, előfordult-e már, hogy nem akart elindulni egy-egy nagydíjra. „Nem szeretek sok időt tölteni a repülőn és a reptereken. Európában jobb a helyzet, mert rövidebbek a távok, de máskor inkább azt gondolom, bárcsak otthon maradhatnék. De versenyezni imádok, és az életben nem csak azokat a dolgokat csinálhatod, amiket imádsz, szóval az utazást sem lehet elkerülni.”

A finn pilótát gyakran kíséri el családja a nagydíjakra, hogy a helyszínen is együtt tudjanak lenni egy-egy nap végén. Ha azonban gyermekeit és feleségét otthon kell hagynia, az nehéz pillanatokat szokott okozni számára.

„Eljött az az idő, amikor a fiam kapaszkodik a lábamba, és ilyenkor nem jó azt mondani neki, hogy „apa két hét múlva jön haza”. A kisebbik gyerekem is egyre több dolgot kezd megérteni, és azt hiszem, jövőre még inkább tudatosabb lesz” – mesélte a 39 éves pilóta.

„Amikor elmész otthonról, mindig ekörül forognak a gondolataid, és néha, amikor távol vagy, nap végén, amikor fáradt vagy, arra gondolsz, hogy „mit csinálok én itt? Otthon is lehetnék most…”. De azt gondolom, hogy ez normális mindenki számára, aki sokat van távol a családjától.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek