Räikkönen: Nehéz lesz dönteni a folytatásról

A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen elismerte, nehéz döntés vár rá, ha az idei szezont követően választania kell majd jelenlegi csapata, a Lotus, illetve a Red Bull Racing között.


A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen elismerte, nehéz döntés vár rá, ha az idei szezont követően választania kell majd jelenlegi csapata, a Lotus, illetve a Red Bull Racing között.

A hírek szerint a finn pilóta szerepel a Red Bull csapatának listáján, így jó esély van arra, hogy 2014-ben ő lesz majd Sebastian Vettel csapattársa azt követően, hogy biztossá vált: Mark Webber az idény végén elhagyja az osztrák istállót.

Räikkönen jelenleg érvényben lévő szerződése az év végén jár le a Lotusnál, a 33 esztendős versenyző pedig egyelőre még nem döntött arról, hol folytatja.

„Bármilyen döntést is hozok, nem lesz egyszerű – viszont soha nem könnyű az ilyen” – mondta a Lotus versenyzője a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban.

„Nem ez az első alkalom, hogy több opció közül választhatok, melyek közül meg kell ragadni egyet, melyről az adott pillanatban az ember azt gondolja, hogy helyes. Nehéz megmondani, hogy jól, vagy rosszul döntöttél-e, de együtt kell élned vele.”

A „Jégember” hozzátette, Webber tegnapi bejelentése semmin sem változtat részéről.

„Továbbra sincs válaszom arra a kérdésre, hogy mi fog történni jövőre – a dolgok nem változtak meg az elmúlt két versenyen. Nyilván az emberek többet beszélnek az esélyekről, de ez igazából semmit sem változtat azon, hogy mit fogok csinálni jövőre, vagy miképp döntök – még ha van is egy megüresedett hely.”

„Nincs szerződésem még, ami teljesen normális a Forma-1-ben. Nincs semmi, amit elmondhatnék, amíg nincs a kezemben egy bizonyos papír, és higgyék el, azonnal el fogom mondani majd, mert legalább utána nem teszik fel folyamatosan ugyanazokat a kérdéseket! De amíg nincs semmi, addig nem tudok mit válaszolni.”

A 2007-es év legjobbja kétévnyi kihagyás után tavaly tért vissza a Forma-1-be, és rögtön remekelt is a Lotusszal: egy futamot nyert 2012-ben, az összetettben pedig harmadikként zárt. Räikkönen idén is győzött már – az évadnyitón, Ausztráliában – és szintén a bronzérmet jelentő pozícióban tanyázik a tabellán.

A 33 éves pilóta kifejtette, a Lotusnál a légkör pont olyan, amilyenre vágyik.

„Tökéletes. Nélkülük nem jöttem vissza a Forma-1-be. Nyilván vannak dolgok, melyeken javítani kell, de eddig nagyszerű időket töltöttünk el együtt. Éppen ezért lesz nagyon nehéz a döntés.”

Räikkönen elárulta, a Lotusnál kapott szabadság rendkívül fontos szempont.

„Ez kétségkívül kulcstényező. Az ember nyilván szeretne egy jó autót, és bizonyos dolgoknak a helyükön kell lenniük, de vannak olyan apró dolgok, melyeknek szintén passzolniuk kell. Elég hosszú ideje vagyok már itt ahhoz, hogy tudjam, mit akarok, és ha ezek a dolgok nincsenek meg, akkor lehet, hogy másképp döntök.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!