Raikkönen nem adja át a helyét Alonsónak - F1VILÁG.HU

Raikkönen nem adja át a helyét Alonsónak

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint július végi bemutatkozása a rali-világbajnokságban azt jelentené, hogy többé már nem érdekli a Forma-1, és készen áll az év végén elhagyni a királykategóriát.

Kimi Raikkönen cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint július végi bemutatkozása a rali-világbajnokságban azt jelentené, hogy többé már nem érdekli a Forma-1, és készen áll az év végén elhagyni a királykategóriát.

Az egykori világbajnok a hó végén részt vesz a rali-világbajnokság finnországi futamán, miután az idei évben már három alkalommal is kipróbálta magát ebben a műfajban, ám kisebb kategóriákban.

A hír hallatán azonnal arról kezdtek el beszélni, hogy Raikkönen a váltáson töri a fejét, és akár már a jövő évben átadhatja helyét Fernando Alonsónak.

A spanyol ugyanis az elmúlt hetekben többször is szóba hoztak a Ferrarival, jóllehet mindkét fél cáfolta a szerződéskötést, amiről az olasz és a spanyol lapok már tényként cikkeztek.

A finn versenyző azonban elmondta, hogy esze ágában sincs kihátrálni jövő év végéig szóló szerződéséből, és a következő idényben is a Ferrari tagja lesz a Forma-1-ben.

“Ha nem érdekelne már a Forma-1, akkor rég nem lennék itt. Azonban továbbra is itt vagyok” – mondta Raikkönen a riportereknek a Nürburgringen.

“Ami pedig a jövőt illeti, ahogy azt mindig elmondom, szerződésem van a jövő évre, aztán majd a következő szezon során meglátom, mik a lehetőségeim, és majd e szerint döntök.”

Arra a kérdésre, hogy mit szól az elmúlt hetekben felreppent híresztelésekhez, az érintett így felelt: “Minden versenyen ugyanaz a helyzet. Megkérdezik tőlem, én pedig ugyanazt felelem.”

“A válaszok nem változnak. Érvényes szerződésem van. Talán a csapatot kellene erről megkérdezni, és megnézni, hogy vajon mást mondanak-e, bár biztos vagyok abban, hogy ugyanezt mondanák.”

Raikkönen elárulta, hogy már korábban is komolyan érdeklődött a ralizás iránt, ám akkori csapatai nem engedték, hogy raliautóba üljön, mert veszélyesnek tartották, attól féltek, hogy esetleg történik vele valami, ami rányomja bélyegét forma-1-es szezonjukra.

Hirdetés

“Már évekkel ezelőtt is szívesen raliztam volna, ha korábbi csapataim erre engedélyt adtak volna. Azért csak most kezdtem el, mert a Ferrari volt olyan kedves, hogy engedélyt adott nekem erre” – mondta a finn, aki ezzel is azt szerette volna érzékeltetni, hogy nem azért kezdett el ralizni, mert a váltáson töri a fejét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!