Verstappen vs. Ocon

Räikkönen nem aggódik Allison távozása miatt

Nem igazán aggasztja James Allison technikai igazgató távozása a Lotus istálló világbajnok versenyzőjét, Kimi Räikkönent.


Nem igazán aggasztja James Allison technikai igazgató távozása a Lotus istálló világbajnok versenyzőjét, Kimi Räikkönent.

Az enstone-i gárda tegnap jelentette be, hogy a szakember távozik az alakulattól, helyét pedig Nick Chester veszi át azonnali hatállyal.

Räikkönen a minap úgy nyilatkozott, csak az idő fogja megmondani, hogy Allison távozása milyen hatással lesz majd a csapat teljesítményére, ő azonban nem aggódik túlságosan.

„Részemről ez semmin sem változtat” – mondta a „Jégember” Barcelonában.

„Azt nem tudom megmondani, hogy változik-e valami egy héten, vagy egy éven belül, vagy, hogy lesz-e egyáltalán bármiféle változás. Nem úgy működik a dolog, hogy egy napon hirtelen minden megváltozik.”

„Az érintettek megvitatták ezt a dolgot, és a csapat tudta, hogy ez be fog következni. Úgyhogy nem arról van szó, hogy felébredtünk, és teljesen más volt a felállás, mint amikor nyugovóra tértünk. Úgy gondolom, nagyon jó szakembereink vannak továbbra is, szóval rendben leszünk.”

Räikkönen szerződése az idei szezont követően lejár a Lotusnál, és az elmúlt hetekben többször pletykáltak arról, hogy a finn világbajnok Sebastian Vettel csapattársa lehet a Red Bullnál 2014-ben. A Lotus persze mindent megtesz azért, hogy megtartsa őt a következő idényre is, ám az alakulat dolgát megnehezítheti, hogy elveszítette egyik kulcsemberét.

A 2007-es év legjobbja azonban elmondta, Allison távozása nem befolyásolja döntését.

„A döntésem kizárólag arra alapozom, hogy mi a legjobb számomra. Fogalmam sincs, mi fog történni, és momentán nem is nagyon foglalkozom vele, mert még csak négy futamon vagyunk túl, és hosszú idény vár ránk.”

„Sok időnk van még a jövő évig. Mindenki erről beszél, de nekem nem sietős.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek