Raikkönen nem aggódik szerződése miatt - F1VILÁG.HU

Raikkönen nem aggódik szerződése miatt

HIRDETÉS

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen ismét elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik jövője miatt, szerződése van csapatával 2010-re, ugyanakkor először árulta el, hogy a dolgok nem rajta múlnak, és ha távoznia is kell, biztosan lesz hol versenyeznie.

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen ismét elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik jövője miatt, szerződése van csapatával 2010-re, ugyanakkor először árulta el, hogy a dolgok nem rajta múlnak, és ha távoznia is kell, biztosan lesz hol versenyeznie.

Az egykori világbajnok az utóbbi időben minden versenyhétvége első napján ugyanazzal a kérdéssel találja szembe magát, mégpedig azzal, hogy mi lesz vele jövőre, ugyanis egyre intenzívebbek azok a híresztelések, melyek szerint Fernando Alonso érkezik a helyére.

Raikkönen eddig minduntalan csak azt szajkózta, hogy szerződése van csapatával a jövő évre, ám most egy kicsivel többet is elárult, mellyel meg is lepte a riportereket.

“Nem aggódom a szerződésem miatt. Úgy tűnik, hogy az emberek sokkal jobban aggódnak, mint én” – mondta Kimi. “Szerződésem van, de nem én vagyok az, aki meghozza a döntést, így nem is gondolkozom ezen. Azonban bármi is történjen, biztos vagyok abban, hogy nem maradok állás nélkül, lesz mit csinálnom.”

Sokak szerint a finn pilóta már megegyezett a Ferrarival, hogy egy évvel korábban, már a szezon végén elhagyja a csapatot – busás végkielégítés fejében –, és átadja helyét Alonsónak, aki a jelenleg sérüléséből lábadozó Felipe Massával alkot majd párost az olaszoknál.

Raikkönen azonban nem kívánta kommentálni az erről szóló híreszteléseket, inkább rátért a hétvégi Belga Nagydíjra, ahol ismét a dobogós helyezésekért akar harcba szállni.

“Ismét a dobogóra hajtok, de a pénteki edzésekig csak tapogatózunk. Az autó nagyon jól ment az elmúlt két versenyen, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt a tényt, hogy ezek a pályák nagyban hasonlítottak a monacóihoz, így nem volt meglepetés, hogy jól teljesítettünk” – mondta.

A Ferrari versenyzője ismét megerősítette, hogy csapata már leállt az idei autó fejlesztésével, és teljes erőbedobással a jövő évre koncentrál, mikor ismét a bajnoki címért akar harcolni.

“Természetesen nyerni akarunk, és jobban teljesíteni, de sajnos ehhez nincs meg a megfelelő csomagunk” – magyarázta. “Ha továbbra is harcban lennénk a bajnoki címért, akkor lenne értelme fejleszteni az idei autót, ám a jelenlegi helyzetünkben ez rossz döntés lenne, mert értékes időt venne el a jövő évi projekttől.”

“Nem lenne sok értelme komoly erőfeszítéseket tenni azért, hogy egy vagy két győzelmet arathassunk még a szezon vége előtt. Viszont lesznek még olyan pályák, ahol kiváló eredményt érhetünk el.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!